avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Inregistrare Revisal
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Inregistrare Revisal

Daca un contract pe perioada determinata expira azi si doresc sa-l prelungesc, astazi trebuie sa fie inregistrat in revisal sau trebuia cu o zi inainte? Dupa inregistrarea in revisal in cat timp trebuie sa merg sa depun actele la ITM?

Ma puteti ajuta cu o lege unde este specificat termenul de depunere la ITM a actelor si termenul de trimitere a revisalului>

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Dinush , utilizator 23:30, 10 Noiembrie 2010
Buna ziua.
Va raspund eu. Daca se face act aditional de prelungire a contractului de munca, atunci se inregistreaza in revisal in aceiasi zi. La ITM trebuie sa il duceti la 5 zile de la perfectare (intocmire).
Baza legala
Pentru depunerea la ITM a actului aditional
Obligatia de a depune la I.T.M. actele privind executarea, modificarea si incetarea contractelor de munca in termen de 5 zile de la perfectarea acestora.
Art. 9, alin.2, lit. a din Legea 130/1999

Pentru inregistrarea actului aditional de prelungire contract in REVISAL
HOTÃRÂRE nr. 37 din 15 ianuarie 2010 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 161/2006 privind întocmirea şi completarea registrului general de evidenţă a salariaţilor
(2^2) Elementele prevăzute la alin. (2) lit. e) se înregistrează în registru la data încetării contractului individual de muncă."
Eu aici il vad acest act aditional.
Inseamna ca aveau dreptate cei de la ITM cand ne-au amenintat ca ne trimit controlul. Contractul de munca expira in data de 4 si am inregistrat in revisal prelungirea in data de 5, iar actele la ITM s-au dus marti in 9. Noua ne-a spus ca trebuia sa inregistram in revisal cu o zi inainte de expirarea termenului, iar actele sa le depunem in aceeasi zi
Cititi Hotărârii Guvernului nr. 161/2006 privind întocmirea şi completarea registrului general de evidenţă a salariaţilor si HOTÃRÂRE nr. 37 din 15 ianuarie 2010 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 161/2006, si o sa lamuriti cu toate aspectele legate de REVISAL.
Din cate am inteles din lege un CIM se inregistreaza in revisal cel tarziu in ziua inceperii activitatii si in termen de 20 de zile se duce la ITM.

Un acti aditional sau o incetare a CIM se inregistreaza in ziua incetarii sau modificarii si se duc actele la ITM in maxim 5 zile.

Am inteles bine?

Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire contract de munca Dinush Dinush Un act aditional de prelungire a contractului individual de munca se transmite in revisal cu o zi inainte de prelungire sau se poate si in aceeasi zi? (vezi toată discuția)
Transmitere revisal neon butterflies neon butterflies daca cererea de incetare a cim cu acordul partilor este facuta incepand cu data de 30.05.2011, in cat timp trebuie despus revisalul? (vezi toată discuția)
Revisal Dinush Dinush Va rog sa-mi dati un raspuns clar si concis la urmatoarele intrebari: 1 Incetarea contractului de munca de drept cand trebuie inregistrat in REVISAL si cand ... (vezi toată discuția)