avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu intre sarbatori
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu intre sarbatori

Firma la care activez se inchide pe perioada sarbatorilor de iarna, urmand ca personalul sa isi ia zile de concediu aferente zilelor dintre sarbatori(respectiv: 24, 27, 28, 29, 30 si 31 dec).
Eu sunt de putin tp angajata la aceasta companie si, ca atare, nu am zile de Co pe care mi le pot lua pentru aceste zile.
Este neaparat necesar sa ma bage in CFS sau imi pot lua zile de concediu din anul urmator?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ILINCA MARIETA , Consilier juridic 10:58, 10 Noiembrie 2010
Ar putea sa va dea si concediu de odihna daca sunt ingaduitor avand in vedere ca ei nu sunt obligati daca nu a-ti lucrat de mult timp, daca nu, ei nu au nici o alta cale decat CFS in care va trebui sa va semnati o cere in care solicitati concediu fara plata pentru acea perioada.
Pentru salariatii care au lucrat numai o parte a anului calendaristic, concediul se acorda proportional cu timpul lucrat, asa incat cred ca veti beneficia de cateva zile de CO, restul de zile putand sa le recuperati lucrand sambetele sau in functie de consensul la care ajungeti cu conducerea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca perioada determinata alexandra_k12 alexandra_k12 sunt angajata cu contract de munca pe perioada det 3 luni de la 1 sept. la 1 dec am promisiunea ca mi se va reinoi contractul cu unul pe perioada ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic elagrosu elagrosu Buna ziua si La multi ani tuturor Mai am o intrebare referitor la somajul tehnic si anume : daca pentru perioada de sarbatori de iarna s-a stabilit la ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in cazul cim pe perioada determinata mai mica de 6 luni flexmuscle flexmuscle Buna ziua, Am anumite nelamuriri asupra concediului de odihna, deoarece in lege nu am gasit articol(e) care sa detalieze exact acestui lucru : Sunt angajat ... (vezi toată discuția)