avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... mostenirea sotiei poate fi executata de catre banca ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

mostenirea sotiei poate fi executata de catre banca pentru datoria sotului

Buna ziua.Va rog sa imi raspundeti si mie la o intrebare.Daca sotul meu are o datorie catre banca pe care nu a mai putut sa o plateasca deoarece nu mai lucreaza,nici eu deocamdata ,el nu detine nimic pe numele lui iar eu mostenesc o parte din casa bunicii,decedata in aprilie 2010,banca poate recupera de la mine datoria sotului.Mentionez ca sunt 2 credite la aceeasi banca unul facut inainte de casatorie si un supliment facut dupa casatorie si va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:21, 11 Noiembrie 2010
buna ziua.
banca se poate indrepta impotriva dvs. doar daca sinteti titular de credit sau aveti calitatea de garant/codebitor.
in cazul in care sotul dvs. singur a contractat acele credite bancare, banca va avea in vedere in scopul recuperarii debitului datorat , doar bunurile proprii ale sotului dvs.sau jumatatea sa din bunurile comune.
in ceea ce va priveste, banca nu va poate urmari pt. datoriile sotului .
iar bunurile mostenite de dvs. sunt bunuri proprii si nu vor fi supuse nici partajului si nici executarii silite, in acest caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codebitor contract credit iuliap01 iuliap01 Buna ziua, In 2008 am semnat ca si codebitor la un contract de credit ioptecar de la [editat] Imprumutatul ar fi trebuit sa fie viitorul meu sot ... (vezi toată discuția)
Sotul are drept asupra mostenirii mele? mariana_marian1778 mariana_marian1778 Buna ziua.Va rog daca se poate sa-mi raspundeti la o intrebare.Daca dupa casatorie mostenesc un imobil( casa cu teren) sotul are dreptul la acest imobil in ... (vezi toată discuția)
Executare silita ovidana ovidana Sotul meu ( decedat intre timp) a luat credite de la anumite banci, in perioada in care eram casatoriti, pe care le-a garantat cu bunurile imobiliare proprii. ... (vezi toată discuția)