Buna ziua.Va rog sa imi raspundeti si mie la o intrebare.Daca sotul meu are o datorie catre banca pe care nu a mai putut sa o plateasca deoarece nu mai lucreaza,nici eu deocamdata ,el nu detine nimic pe numele lui iar eu mostenesc o parte din casa bunicii,decedata in aprilie 2010,banca poate recupera de la mine datoria sotului.Mentionez ca sunt 2 credite la aceeasi banca unul facut inainte de casatorie si un supliment facut dupa casatorie si va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac.Va multumesc.
buna ziua.
banca se poate indrepta impotriva dvs. doar daca sinteti titular de credit sau aveti calitatea de garant/codebitor.
in cazul in care sotul dvs. singur a contractat acele credite bancare, banca va avea in vedere in scopul recuperarii debitului datorat , doar bunurile proprii ale sotului dvs.sau jumatatea sa din bunurile comune.
in ceea ce va priveste, banca nu va poate urmari pt. datoriile sotului .
iar bunurile mostenite de dvs. sunt bunuri proprii si nu vor fi supuse nici partajului si nici executarii silite, in acest caz.
Executare silita
ovidana
Sotul meu ( decedat intre timp) a luat credite de la anumite banci, in perioada in care eram casatoriti, pe care le-a garantat cu bunurile imobiliare proprii. ... (vezi toată discuția)