avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie Mica De proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie Mica De proprietari

buna !
As vrea sa aflu ce spune legea despre angajatii unei asociatii de 14 proprietari : carte de munca , salarii , nr angajatilor , impozit CAS ; avand in vedere ca locatarii au contracte individuale cu termoficarea si salubrizarea .
Administratorul poate fi si presedinte si cenzor ? Si ce salar trebuie sa aiba ( minim ) pentur 2 ore ?
Cel mai recent răspuns: mariaf , utilizator 20:48, 17 Februarie 2008
in cazul angajatilor obisnuiti, din venitul brut se scad ajutorul de somaj (1%), contributia pentru asigurari sociale (9,5%) si contributia pentru asigurari sociale de sanatate (6,5%), urmand abia apoi sa se dea deoparte deducerea personala, diferenta in cazul angajatilor-pensionari este ca acestia nu platesc contributia pentru ajutorul de somaj.
pensionarul-angajat beneficiaza de deducerea personala de baza, care este stabilita in suma fixa la nivelul fiecarui an, de catre Ministerul de Finante. Deducerea ii este asigurata ca oricarui alt angajat, indiferent ca este vorba de un contract de munca pe perioada determinata sau nedeterminata, sau ca este cu norma intreaga ori part-time.
Va Multumesc mult !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii fiscale la contractul de mandat migaste migaste Sunt cenzor la o asociatie de proprietari si [b]presedintele comitetului executiv al asociatiei are intocmit contract de mandat, in baza caruia este remunerat; ... (vezi toată discuția)
Contributii aferente conventiilor civile aureliao2015 aureliao2015 Buna ziua Ce contributii se platesc pentru conventiile civile? As vrea sa intocmesc pentru o asociatie de proprietari, pentru administrator, presedinte, ... (vezi toată discuția)
Contributii sociale si impozit Fireball Fireball Buna ziua, in asociatia noastra de proprietari presedintele asociatiei si cenzorul sunt remunerati pe baza unui contract de mandat incheiat cu Asociatia ... (vezi toată discuția)