avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2008

Buna seara. Am si eu o nelamurire.
Este adevarat ca la urmatorul concurs de admitere in Barou, va fi un numar de locuri, sau se va desfasura ca pana acum?
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2008
Roxana Roxana, Consilier juridic
Sincer, nu mai rezist !
Deja, din cauza blestematului asta de examen am ramas singur. Nu ca asta ar fi ceva foarte rau, insa nu aveam acum nevoie de asa ceva. M-am strofocat prea mult si nici nu vreau sa ma gandesc cate sacrificii....
Am inteles multe acum... Va jur, daca aveam banii... nici nu ma uitam, desi am invatat pe rupte. Am inteles ca-i mai importanta sanatatea decat "dreptatea" (cel putin in cazul de fata)

Scuze, nu ma luati in seama. Ultimul om care a facut asta, tocmai a iesit pe usa. Definitiv! =D>

Multa, multa bafta tuturor !
REMEMBER

METODOLOGIA EXAMENULUI DE PRIMIRE IN PROFESIE
SESIUNEA DECEMBRIE 2008
Organizarea si exercitarea profesiei de avocat – probă orală
Proba orală se susÑine la sediul Baroului Bucuresti, planificarea candidatilor pe
ore urmand a fi afisata in timp util.
Proba orală este eliminatorie si se finalizează cu un calificativ „admis“ sau
„respins“, comunicat candidatului la finalul examinării. Cei care au obÑinut calificativul
„respins“ pot depune contestaÑii în momentul comunicării rezultatului.
(...)
Baremul de evaluare si notare stabilit de Comisia de elaborare a subiectelor pentru
fiecare probă scrisă se afisează la localul de examen cu 15 minute înainte de încheierea
probei. În termen de 24 de ore de la afisare candidaÑii pot face contestaÑii la barem, care
se vor soluÑiona în cel mult 24 de ore de la expirarea termenului de contestare. Baremul
final se publică pe site si la sediul baroului.
ContestaÑiile la probele scrise se depun în termen de 48 de ore de la afisare si se
soluÑionează de către Comisia de contestaÑii în termen de 3 zile de la expirarea termenului
de 48 de ore.
Nota obÑinută la examen este media aritmetica a notelor obÑinute la fiecare dintre
probele scrise de examen.
Pentru primirea în profesia de avocat candidatul trebuie să obÑină media generală
de minimum 7 (sapte), cu condiÑia ca la fiecare materie nota obÑinută să fie de minimum
6 (sase).

Voi ati vazut vreun barem de evaluare si notare final, publicat pe site sau la sediul BB ???B-)
dana2space a scris:

APEL catre toti care au sustinut proba orala la BB

Va rugam veniti cu detalii in privinta modului cum ati fost notati la proba "Organizarea profesiei", mai cu seama daca notarea a fost facuta in alt sistem decat admis / respins

Presupun ca, daca sunt intr-adevar diferente, problema intereseaza in mod direct pe toata lumea, in eventualitatea contestatiilor ....

eu am vzut cu proprii mei ochisori:"> .........in sala in care am dat eu examenul oral am fost notati cu admis/respins......
Ultima modificare: Joi, 11 Decembrie 2008
alinadin, utilizator
Am fost azi la secretariatul boroului sa intreb de rezultate si raspunsul a venit ca un traznet: peste 10 zile ! #-o#-o#-o

In ceea ce priveste notarea examenului la org. profesiei problema sta in felul urmator:
La nivel de tara s-au adoptat doua proceduri - ori scris ori oral. cei care au optat pentru oral au stabilit ca acesta sa fie primul examen notat cu admis/respins si a avut caracter eliminatoriu fara a se da note, urmand ca media finala sa fie formata din notele optinute la civ/proc pen/proc.
Barourile care au ales forma scrisa au plasat acest examen ultimul, asa a fost si la noi la Galati, la fel si la Timis si alte barouri.....din tabelul cu afisarea notelor de la Timis obs. si ordinea examenelor. La examenul scris s-au dat note urmand ca nota finala sa fie formata din cele 5 materii.

Asa ca cei care au dat la Bucuresti si toti care au dat oral sa stea linistiti ca nu primesc note, chiar daca unele comisii au pus note in momentul examinarii, in foile pe care le aveau in fata.

Informatii proaspete de la Bucuresti.

Am sunat la barou si mi-au spus ca luni se dau rezultatele. Ca sa-l citez pe domnul care a raspuns la telefon "Nu au venit nici jumatate din note pana acum", ceea ce inseamna ca deja o parte din lucrari sunt corectate.

Deci anul asta merg mai repde cu corectatul :)

Mult succes!

Alte discuții în legătură

Admitere in avocatura 2008 dalela23 dalela23 am dat si anul trecut examen dar am picat#-o din pacate. anul asta vreau sa dau din nou (am dat la baroul tulcea). am vazut la cineva anul trecut niste ... (vezi toată discuția)
Subiecte barou 2008 ContSters56305 ContSters56305 Eu cred ca ar fi mai bine pentru noi, cei care dorim sa sustinem examenul de admitere in profesia de avocat sa comparam subiectele intre noi. Eu consider ca ar ... (vezi toată discuția)
Admitere baroul prahova ContSters43587 ContSters43587 Sunt interesat sa stiu cam cum s-a desfasurat anul trecut examenul de primire la Baroul Prahova. Mai precis as vrea sa stiu cat de greu a fost si daca s-a ... (vezi toată discuția)