avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Consilier juridic - vechime juridica
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Consilier juridic - vechime juridica

Bună ziua,
Vă rog să mă lămuriţi şi pe mine în următoarea problemă: de 2 ani sunt consilier juridic la o societate comercială (fără a fi înscrisă în CCJ). În primul an durata contractului a fost de 4 ore/zi, iar apoi am fost trecută la 2 ore/zi (datorită perioadei prin care trecem cu toţii). Problema mea este: această perioadă poate fi considerată vechime juridică? Se ia în calcul atunci când la un concurs se solicită vechime juridică? Mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: Bojan I.M. , Mediator 22:44, 2 Decembrie 2010
vechime in munca inclusiv in domeniul juridic este considerata daca aveti contract individual de munca de 8 ore pe zi 40 pe saptamana; pt contractele cu timp partial vechimea se calculeaza proportional cu timpul efectiv lucrat, mi se pare firesc sa fie asa, pt ca ar fi discriminare altfel.
bpcs a scris:

....
1. CIM cu timp partial se poate face pt minim 2 ore/zi.
....

Unde este prevazut asa ceva ?
scuze...greseala mea...nu m-am mai ocupat de ceva vreme de contracte de munca.
prevederea este din vechiul CM art. 101. - (1) Angajatorul poate încadra salariati cu program de lucru corespunzator unei fractiuni de norma de cel putin doua ore pe prin contracte individuale de munca pe durata nedeterminata sau pe durata determinata, denumite contracte individuale de munca cu timp partial.
Acum nu exista limita de 2 ore pe zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier juridic incompatibilitate AnnaM AnnaM Buna ziua. In prezent sunt angajata cu cim pe functiea de consilier juridic (stagiar). Pot sa ma mai angajez la o societate de colectare debite part time sau ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic , cim cu mai multe societati pot? Eugen Enescu Eugen Enescu Buna ziua, Sunt Cons jr., va rog sa ma indrumati si pe mine , pot sa inchei CIM cu mai multe societati ? adica 3 ?Ma gandeam cate 3 ore pe zi cu fiecare este ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic, incompatibilitati popescu marcela popescu marcela Buna ziua, Angajat cu CIM de 8 ore in functia de consilier juridic pot sa am un CIM cu timp partial , tot ca si consilier juridic la o alta societate? Pot cu ... (vezi toată discuția)