Bună ziua,
Vă rog să mă lămuriţi şi pe mine în următoarea problemă: de 2 ani sunt consilier juridic la o societate comercială (fără a fi înscrisă în CCJ). În primul an durata contractului a fost de 4 ore/zi, iar apoi am fost trecută la 2 ore/zi (datorită perioadei prin care trecem cu toţii). Problema mea este: această perioadă poate fi considerată vechime juridică? Se ia în calcul atunci când la un concurs se solicită vechime juridică? Mulţumesc!
vechime in munca inclusiv in domeniul juridic este considerata daca aveti contract individual de munca de 8 ore pe zi 40 pe saptamana; pt contractele cu timp partial vechimea se calculeaza proportional cu timpul efectiv lucrat, mi se pare firesc sa fie asa, pt ca ar fi discriminare altfel.
scuze...greseala mea...nu m-am mai ocupat de ceva vreme de contracte de munca.
prevederea este din vechiul CM art. 101. - (1) Angajatorul poate încadra salariati cu program de lucru corespunzator unei fractiuni de norma de cel putin doua ore pe prin contracte individuale de munca pe durata nedeterminata sau pe durata determinata, denumite contracte individuale de munca cu timp partial.
Acum nu exista limita de 2 ore pe zi.