avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Este obligatorie trecerea capitalului social in ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Este obligatorie trecerea capitalului social in contracte?

Mi-a spus cineva ca a primit amenda de la Garda Financiara pentru ca nu avea trecut pe contracte capitalul social al societatii. Trebuia sa revina sa-mi spuna in baza carei legi a primit acea amenda, fiind probabil trecuta in procesul-verbal dar, din diverse motive, nu am reusit sa iau legatura cu persoana respectiva.
Stie cineva despre ce prevedere legala este vorba?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:47, 16 Noiembrie 2010
pentru a afla un raspuns sigur puteti suna direct la garda , care are in primul rand obligatia sa va informeze .................
Temeiul este la art. 74 in Legea nr.31/1990 a societatilor comerciale, republicata:

(1) In orice factura, oferta, comanda, tarif, prospect si alte documente intrebuintate in comert, emanand de la o societate, trebuie sa se mentioneze denumirea, forma juridica, sediul social, numarul din registrul comertului si codul unic de inregistrare. Sunt exceptate bonurile fiscale emise de aparatele de marcat electronice, care vor cuprinde elementele prevazute de legislatia din domeniu.

(2) Daca societatea pe actiuni opteaza pentru un sistem dualist de administrare, in conformitate cu prevederile art. 153, documentele prevazute la alin. (1) vor contine si mentiunea «societate administrata in sistem dualist».

(3) In documentele prevazute la alin. (1), daca acestea provin de la o societate cu raspundere limitata, se va mentiona si capitalul social, iar daca ele provin de la o societate pe actiuni sau in comandita pe actiuni, se vor mentiona atat capitalul social subscris, cat si cel varsat.

(4) In situatia in care documentele prevazute la alin. (1) sunt emise de o sucursala, acestea trebuie sa mentioneze si oficiul registrului comertului la care a fost inregistrata sucursala si numarul ei de inregistrare.

(5) Daca societatea detine o pagina de internet proprie, informatiile prevazute la alin. (1) si (3) vor fi publicate si pe pagina de internet a societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Date inregistrate pe factura BG BG Buna ziua, in situatia in care se majoreaza capitalul social al unei societati exista obligativitatea de a se modifica inscrisul de pe documentele ... (vezi toată discuția)
Informatii obligatorii pe site oficial lizsit lizsit Ce informatii sunt obligatorii pe un site oficial? Ce lege stipuleaza obligativitatea?Am auzit ca se pot da amenzi pentru lipsa unor informatii despre companie ... (vezi toată discuția)
Materiale publicitare cosmina1 cosmina1 Buna ziua, Legea 31/1990, la art. 74 precizeaza faptul ca (1) In orice factura, oferta, comanda, tarif, prospect si alte documente intrebuintate in ... (vezi toată discuția)