avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Date inregistrate pe factura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Date inregistrate pe factura

Buna ziua,
in situatia in care se majoreaza capitalul social al unei societati exista obligativitatea de a se modifica inscrisul de pe documentele fiscale(factura fiscala)?
Daca raspunsul este afirmativ, sunt obligat sa modific inscrisul de pe cele peste aprox. 10000 documente eliberate si neutilizate anterior modificarii?
Identificarea unei astfel de situatii poate fi considerat motiv de amenda pentru inspectorii fiscali?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 12:25, 21 Octombrie 2009
daca ne luam dupa litera legii da, insa exista inspectori si inspectori...uni vor considera ca lipsa modificarii este neregula, iar altii nu..depinde de fiecare cum vede problema aceasta.. :rolleyes:
Din experienta va spun, ca in special pentru comisarii garzii financiare, care in genere, vin doar sa dea amenzi, facturile utilizate si care nu cuprind toate datele, conform CF, deci si necompletarea corecta a capitalului social, este cel mai intalnit motiv de amenda. Altele asemenea, pe care multi agenti economici nu le iau in calcul din necunostinta de cauza sau din delasare sunt :
- inventariere defectuasa sau deloc a patrimonilui
- lipsa deciziei prin care se numeste persoana care raspunde de documentele cu regim special si seria si numarul de la care se porneste numaratoarea la fiecare inceput de an (multi agenti economici uita sa dea serie)
- netransmiterea catre IMI a datoriilor si creantelor mai vechi de 30 de zile si care depasesc 10.000 lei
- necomunicarea catre Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor a persoanei desemnate a reprezenta societatea in relatiile cu acesta
- eliberarea de numerar, catre asociat, a sume ce reprezinta restituire imprumut, mai mari de 10.000 lei
........................si multe altele
Mi-ati putea transmite cuantumul amenzilor pentru lipsa informatiilor de pe factura?
Sunt interesat de cuantumul amenzilor (dela ...pana la) pe care le pot solicita inspectorii in controalele efectuate.
Multumesc!
Depinde de ceea ce se constata si de ,, bunavointa" organului de control, exista minim si maxim. Daca veti citi codul de procedura fiscala, veti afla mai multe.
Succes!
legea 31/rep
Art. 74
(1)În orice factură, ofertă, comandă, tarif, prospect şi alte documente întrebuinţate în comerţ, emanând de la o societate, trebuie să se menţioneze denumirea, forma juridică, sediul şi codul unic de înregistrare. Sunt exceptate bonurile fiscale emise de aparatele de marcat electronice, care vor cuprinde elementele prevăzute de legislaţia din domeniu.
(2)Pentru societatea cu răspundere limitată va trebui menţionat şi capitalul social, iar pentru societatea pe acţiuni şi în comandită pe acţiuni se va menţiona şi capitalul social, din care cel efectiv vărsat, potrivit ultimei situaţii financiare anuale aprobate.
(1)În orice factură, ofertă, comandă, tarif, prospect şi alte documente întrebuinţate în comerţ, emanând de la o societate, trebuie să se menţioneze denumirea, forma juridică, sediul social, numărul din registrul comerţului şi codul unic de înregistrare. Sunt exceptate bonurile fiscale emise de aparatele de marcat electronice, care vor cuprinde elementele prevăzute de legislaţia din domeniu.
(2)Dacă societatea pe acţiuni optează pentru un sistem dualist de administrare, în conformitate cu prevederile art. 153, documentele prevăzute la alin. (1) vor conţine şi menţiunea 'societate administrată în sistem dualist'.
(3)În documentele prevăzute la alin. (1), dacă acestea provin de la o societate cu răspundere limitată, se va menţiona şi capitalul social, iar dacă ele provin de la o societate pe acţiuni sau în comandită pe acţiuni, se vor menţiona atât capitalul social subscris, cât şi cel vărsat.
(4)În situaţia în care documentele prevăzute la alin. (1) sunt emise de o sucursală, acestea trebuie să menţioneze şi oficiul registrului comerţului la care a fost înregistrată sucursala şi numărul ei de înregistrare.
(5)Dacă societatea deţine o pagină de internet proprie, informaţiile prevăzute la alin. (1) şi (3) vor fi publicate şi pe pagina de internet a societăţii.


Art. 270 indice 3

(1)Încălcarea prevederilor art. 74 constituie contravenţie şi este sancţionată cu amendă de la 2.500 lei, la 5.000 lei.

Alte discuții în legătură

Este obligatorie trecerea capitalului social in contracte? ContSters63677 ContSters63677 Mi-a spus cineva ca a primit amenda de la Garda Financiara pentru ca nu avea trecut pe contracte capitalul social al societatii. Trebuia sa revina sa-mi spuna ... (vezi toată discuția)
Informatii obligatorii pe site oficial lizsit lizsit Ce informatii sunt obligatorii pe un site oficial? Ce lege stipuleaza obligativitatea?Am auzit ca se pot da amenzi pentru lipsa unor informatii despre companie ... (vezi toată discuția)
Materiale publicitare cosmina1 cosmina1 Buna ziua, Legea 31/1990, la art. 74 precizeaza faptul ca (1) In orice factura, oferta, comanda, tarif, prospect si alte documente intrebuintate in ... (vezi toată discuția)