avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vanzare constructie de la societate la persoana fizica
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vanzare constructie de la societate la persoana fizica

Va rog sa-mi spuneti daca se poate vinde o constructie inregistrata pe firma, asociatului, numai pe baza contractului de vanzare- cumparare adica fara factura.In cazul in care se emite factura se factureaza cu sau fara TVA? Plata o poate face asociatul unic din soldul contului 455- aport personal? V-as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta cu acest raspuns.
Cel mai recent răspuns: gabiclenciu , utilizator 14:31, 16 Noiembrie 2010
1. Trebuie sa se emita factura, in cazul in care e plata pe loc trebuie bon fiscal.
2. Se emite cu TVA e 24% sau 5% in functie daca a avut casa sau nu, daca e societatea platitoare de tva si cred ca e.
3.Nu, se poate imprumuta dar nu 401 la 455
Eu stiu ca trebuie obligatoriu factura.Patronul zice ca notarul i-ar fi spus ca merge doar pe contract de vanzare-cumparare,ceea ce eu nu cred.Eu as face in cazul cand se factureaza cu TVA-( asta nu stiu )- 461 = 7583 si 4427. Nu stiu daca ar fi corect ca valoarea facturii- sa zicem de 130000, pt.ca mobilul este reevaluat, sa fie achitata din aport personal- 455=461.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cladire din patrimoniul societatii, in rate ancalaur ancalaur CUM POT SA VAND UN APARTAMENT CU PLATA IN RATE? LA SEMNAREA CONTRACTULUI DE VANZARE-CUMPARARE, SUNT OBLIGATA SA TAI FACTURA PE INREAGA SUMA, SAU PE MASURA CE ... (vezi toată discuția)
Cum pot inchide soldul respectiv? iuli-ana iuli-ana in urma controlului avut ni s-a sugerat sa vindem barca pe care o detinem (era folosita de patron pt. protocol) problema mea este ca valoarea ei este de ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto costicul costicul Am vandut o masina eu,persoana juridica la o persoana fizica.Sa-mi spuneti daca fac bine inregistrarile: valoare inventar-1000 valoare vanzare (cu ... (vezi toată discuția)