avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... criterii concurs
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

criterii concurs

Întrucât criteriile stabilite in anuntul privind scoaterea la concurs a unui post de secretar oras , publicate pe saitul anfp-ului nu conţine şi faptul că persoana care concureaza trebuie sa faca dovada ca a absolvit studii de masterat in domeniul stiintelor adm, manageriale etc. , nu este inafara prevederilor legale ?
Din câte stiu aceste conditii sunt obligatorii pentru ocuparea unui post de conducere intr-o primarie de oraş . Se admite si situatia aceasta asa din start. Ce este de făcut ?
Cel mai recent răspuns: sofia1975 , utilizator 22:26, 26 Noiembrie 2010
la recrutare nu stiu,trebuie vazut in H.G.611,dar cred ca e normal pt functiile de conducere,indiferent de modul de ocupare treb sa ai master.Treaba cu mon of.am dedus-o tot din H.G.611,exact art nu il stiu acum.Eu inteleg ca e oblig si in ziar si in mon of.
gargaritarita a scris:

De ce sa se comunice in Monitorul Oficial,daca se face dovada ca s-a publicat intr-un ziar local si la avizierul institutiei ? Nu cred ca e o problema.Unde scrie ca trebuie publicat in MO ? Acolo apar anunturile si dupa 3 luni,nu cred ca e un impediment ca nu s-a publicat in MO.Ma repet eu credeam ca trebuie sa ai master pentru toate functiile de conducere.Adica daca vine unul dinafara el nu trebuie sa aiba studii de master pe motiv ca e rectutat,iar eu dinauntru sa am ,pe motiv ca sunt promovat?
E cam nedrept.


H.G. nr. 611/2008
"ART. 140
Funcţionarii publici pot promova într-o funcţie publică de conducere vacantă, pe bază de examen sau concurs.
ART. 141
Concursul sau examenul pentru promovare în funcţiile publice de conducere se organizează cu încadrarea în fondurile bugetare alocate, în conformitate cu competenţele stabilite conform legii pentru organizarea concursului de recrutare."
Legea nr. 188/1999
"ART. 66
Pentru a participa la concursul de promovare într-o funcţie publică de conducere, funcţionarii publici trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
a) să fie absolvenţi de masterat sau de studii postuniversitare în domeniul administraţiei publice, management sau în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice;
b) să fie numiţi într-o funcţie publică din clasa I;
c) să îndeplinească cerinţele specifice prevăzute în fişa postului;
d) să îndeplinească condiţiile prevăzute la art. 57 alin. (6);
e) să nu aibă în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile prezentei legi."
legea nr.330/2009
"ART. 37
(1) Condiţia prevăzută la art. 57 alin. (7) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, nu este obligatorie pentru recrutarea funcţionarilor publici de conducere, în cazul exercitării cu caracter temporar a unei funcţii publice de conducere, precum şi pentru funcţionarii publici care ocupă o funcţie publică de conducere, pe o perioadă de 5 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi.
(2) Funcţionarii publici prevăzuţi la alin. (1) sunt obligaţi să îndeplinească condiţia prevăzută la art. 57 alin. (7) din Legea nr. 188/1999, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în termenul prevăzut, sub sancţiunea eliberării din funcţia publică."
nedrept sau nu...pentru recrutare, se face derogarea cu masterul, pentru promovare, nu. :)
Se afiseaza anuntul de concurs pe siteul primariei,nu crd ca mai trebuie si in MO
SECŢIUNEA a 4-a
Publicitatea concursului

Art. 38. - Inainte cu cel putin 30 de zile de data stabilita pentru proba scrisa, pe baza avizului sau, dupa caz, cu dovada instiintarii Agentiei, autoritatea ori institutia publica organizatoare a concursului are obligatia asigurarii publicitatii concursului, in conditiile legii.
Art. 39. - (1) Anuntul privind concursul se publica de catre autoritatea sau institutia publica organizatoare in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a III-a, si intr-un cotidian de larga circulatie, cu cel putin 30 de zile inainte de data stabilita pentru proba scrisa.
(2) Cu cel putin 30 de zile inainte de data stabilita pentru proba scrisa, conditiile de participare si conditiile de desfasurare a concursului, bibliografia, tematica si alte date necesare desfasurarii concursului se afiseaza la sediul autoritatii sau institutiei publice organizatoare a concursului. Daca autoritatea sau institutia publica are pagina de internet, afisarea se face si pe aceasta pagina, la sectiunea special creata in acest scop. Informatiile mentionate se mentin la locul de afisare pana la finalizarea concursului.
(3) In situatia in care autoritatile sau institutiile publice considera necesar, pot asigura publicarea anuntului si prin alte forme de publicitate suplimentare.
Art. 140. - Functionarii publici pot promova intr-o functie publica de conducere vacanta, pe baza de examen sau concurs.
In cazul expus de mine a fost promov pe baza de concurs,iar la publicitatea concursului nu spune ce fel de concurs...e la general,deci asa inteleg ca trebuie obligatoriu si in monitor ofic.?
Ce ziceti?
Da, era obligatorie :)

Daca citeati 2 articole mai jos v-ati fi dat seama:

ART. 39
(1) Anunţul privind concursul se publică de către autoritatea sau instituţia publică organizatoare în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, şi într-un cotidian de largă circulaţie, cu cel puţin 30 de zile înainte de data stabilită pentru proba scrisă.

ART. 140
Funcţionarii publici pot promova într-o funcţie publică de conducere vacantă, pe bază de examen sau concurs.
ART. 141
Concursul sau examenul pentru promovare în funcţiile publice de conducere se organizează cu încadrarea în fondurile bugetare alocate, în conformitate cu competenţele stabilite conform legii pentru organizarea concursului de recrutare.
ART. 142
(1) Componenţa comisiei de concurs, respectiv a comisiei de soluţionare a contestaţiilor se stabileşte conform regulilor prevăzute prin prezenta hotărâre pentru concursul de recrutare.
( (2) Prevederile art. 16-75 se aplică în mod corespunzător, cu excepţia art. 17, art. 18, art. 22, art. 26 alin. (2), art. 43, art. 49, art. 60 alin. (3) lit. a), art. 61 alin. (5) lit. a) şi art. 72.

Alte discuții în legătură

Sunt necesare studiile de masterat pentru a ocupa temporar o functie publica de conducere? duduionescu duduionescu Va rog sa-mi spuneti daca, este nevoie de studii de masterat pentru a ocupa temporar o functie publica de conducere la o institutie publica (e vorba de cazul ... (vezi toată discuția)
Sef birou - administratie publica mfrincu mfrincu poate ocupa un post de sef birou in administratia publica o persoana care are studii superioare de 5 ani facute inainte de 1989 si care nu are studii de master ... (vezi toată discuția)
Ultima versiune a legii nr. 188/1999 laura-ioana laura-ioana Buna ziua! va rog sa-mi spuneti care este ultima versiune actualizata a legii nr. nr. 188/1999, si unde o pot consulta cu toate actualizarile si modificarile ... (vezi toată discuția)