O firma autorizata ANRE mi-a executat instalatia de utilizare gaze naturale.
Mai ramane sa monteze contorul si sa puna in functiune instalatia.
Am platit avans 65 % din valoarea lucrarii, obtinand chitanta dupa ce am insistat.
Problema este ca nu am incheiat niciun contract cu firma.
Ce ar trebui sa fac in acest caz?
Este normal ca o astfel de firma sa nu incheie contract pentru lucrare?
Ce garantie pot avea pentru lucrare in lipsa contractului?
In legislatia aferenta scrie :"“Art. 8 Pe durata de valabilitate a autorizatiei, titularul desfasoara activitatea prevazuta la pct. 3 exclusiv pe baze contractuale ..."
Cum ii pot obliga sa incheie contract?
Multumesc!
In primul rand poti sa faci o reclamatie la Anre. Inainte de a incepe lucrarile trebuia obligatoriu sa inchei un contract de prestari servicii, acolo aveai drepturi si obligatii beneficiar , drepturi si obligatii executant lucrare, termene de executie lucrare si punere in functiune a instalatiei, termene de plata, garanii etc
Lucrurile ar fi trebuit sa decurga in felul urmator: se incheie contract de prestari servicii si eventual se achita un avans, se depune catre distribuitorul de gaze o cerere pentru Acord Acces la instalatia de gaze impreuna cu alte documente si se incheie un contract pentru furnizare cu furnizorul de gaze, dupa obtinerea acordului se efectueaza proiectul lucrarii, se depune proiectul spre avizare la distribuitorul de gaze si de-abia dupa ce este avizat incep lucrarile de executie a instalatiei de utilizare. Dupa executarea lucrarii se face programare la receptie si punere in functiune impreuna cu distribuitorul de gaze, moment in care daca totul e ok se monteaza si contorul.
Daca cel care a executat lucrarea nu ti-a dat nici macar contract, este de inteles ca nu ai nici documentele necesare pt receptia lucrarii: acord acces si proiect avizat.
Iti mentionez ca daca ai aceste 2 documente incearca sa te grabesti cu programarea la receptie pt ca ele sunt valabile doar un an, dupa care trebuie sa obti altele .Daca nu le ai si nu mai poti rezolva nimic cu firma care ti-a executat lucrarea si nu vrei sa pierzi investitia facuta ia legatura cu alta firma autorizata sa-ti faca contra cost bineanteles ce a mai ramas. In principiu ar trebui sa te coste mai putin pt ca lucrarea este executata, sa speram ca este executata dupa normele in vigoare si nu trebuie modificari .
Sper ca ti-am fost de folos.