avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Declaratii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Declaratii

Stiu ca e un subiect pueril,dar nu realizez unde se depune declaratia Anexa 1.1.+1.2 privind evidenta nominala a asiguratilor si a oblig.de plata catre bug.asig.soc.de stat. Se depune la Casa de pensii?#-o
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2008
brendyca, utilizator
Merci!
elis a scris:

de la CNPAS citare pentru depunerea online a declaratiilor :
1-se ia de la Pensii un Proces verbal (et.1,cam.1 pt Bucuresti )
2-se duce la Pensii PV completat (et.1,cam.1 pt Bucuresti)
3-declaratiile se trimit pe mail
4-dupa raspuns(confirmare) se pune exemplarul listat la posta

Data depunerii declaratiei este insa DATA POSTEI, deci nu cea de de la punctul 3.
Daca adaugam si ca declaratiile trebuie trimise cu recomandata si confirmare de primire, cu costul suplimentar aferent, eu as zice ca nu se merita. E o aberatie de sistem care nu are nimic de a face cu online-ul, sau mai bine zis cu beneficiile unui astfel de sistem.

Prefer sa stau la coada, desi uneori e cam aglomerat ... cum uneori e aglomerat si la posta ,de altfel. :D
Ultima modificare: Luni, 3 Martie 2008
Imago Expert Consult SRL, Contabil
S-a scris undeva de vreo data? #-o ............. nu prea vad in mesajul meu ..... era vorba despre procedura online de trimitere a declaratiilor la Casa de pensii.
elis a scris:

S-a scris undeva de vreo data? #-o ............. nu prea vad in mesajul meu ..... era vorba despre procedura online de trimitere a declaratiilor la Casa de pensii.

Am citat mesajul tau pentru ca voiam sa completez cele spuse de tine, nu sa te contrazic in vreun fel.

Data depunerii este foarte importanta, unul dintre avantajele depunerii online fiind ca ofera mai multe sanse de a ne incadra in termenul de depunere al declaratiilor.
Ai dreptate ... important este sa se depuna sau sa se transmita in termen declaratiile.
Procedura online folosita de institutiile publice - ITM, Casa de Pensii etc. - nu prea este convenabila penru angajatori. Ei spun ca ajuta , dar pe cine ?#-o
Sunt curios ca daca am semnatura electronica si transmit online declaratiile mai cer depunerea exemplarului listat prin posta ....:-/

Alte discuții în legătură

Declaratia 100 liliana-gina liliana-gina -sa inteleg ca din aceasta luna se depune online aceasta declaratie fara sa ai nevoie de semnatura electronica?#-o (vezi toată discuția)
Certificat digital emateiu emateiu dupa obtinterea certificatului digital se pot trimite declaratiile lunare,online fara a mai sta la cozi infernale?:) (vezi toată discuția)
Bilant on line George Moraru George Moraru Am inteles ca se pot depune bilanturi on-line cu semnatura digitala. Dar notele si alte declaratii se depun in format zip nu mai mare de 10 MB. A aflat cineva ... (vezi toată discuția)