avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2016 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Declaratii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Declaratii

Stiu ca e un subiect pueril,dar nu realizez unde se depune declaratia Anexa 1.1.+1.2 privind evidenta nominala a asiguratilor si a oblig.de plata catre bug.asig.soc.de stat. Se depune la Casa de pensii?#-o
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2008
brendyca, utilizator
elis a scris:

Sunt curios ca daca am semnatura electronica si transmit online declaratiile mai cer depunerea exemplarului listat prin posta ....:-/

La ANAF, singurul loc unde deocamdata se pot depune cu semnatura electronica, nu mai e necesar sa se depuna in alt fel decat online. Se completeaza un formular PDF, apoi se semneaza cu semnatura digitala si se uploadeaza pe site. Se primeste un numar de inregistrare si ulterior se afiseaza si daca documentul este valid sau nu. Eu printez PDF-ul cu semnatura digitala si apoi scriu numarul de inregistrare pe el. Asta e ce pun la dosar.

Asta e un adevarat "online". Sunt insa si aici destul de multe neajunsuri:
- procedura de obtinere a certificatului digital este destul de anevoioasa
- certificatul digital trebuie obtinut pentru administratorul firmei, pentru ca cel ce semneaza are raspunderea continutului declaratiei (care nu tine numai de modul de calcul ci si de documentele puse la dispozitie pt calcul)
- nu toate declaratiile ce se depun la ANAF pot fi depuse online, deci nu am scapat total de cozi
- site-ul ANAF merge destul de greu si inconstant, mai ales in perioada de depuneri

In rest, asta e viitorul. Sa speram ca o sa fie mai bine.
Celelalte institutii publice pentru care se depun declaratii isi prind urechile :)) in ceea ce priveste semnatura electronica :)
Cunosc procedura de obtinere a semnaturii electronice ..... doar traim in romania .......... in loc sa simplificam lucrurile , mai mult le complicam;)

speranta moare ultima ....:P
da...la casa de pensii intr-un singur exemplare...le capsezi..mai intai pui anexa 1.2. si poti sa ma intrebi orice...daca mai ai probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 100 liliana-gina liliana-gina -sa inteleg ca din aceasta luna se depune online aceasta declaratie fara sa ai nevoie de semnatura electronica?#-o (vezi toată discuția)
Certificat digital emateiu emateiu dupa obtinterea certificatului digital se pot trimite declaratiile lunare,online fara a mai sta la cozi infernale?:) (vezi toată discuția)
Bilant on line George Moraru George Moraru Am inteles ca se pot depune bilanturi on-line cu semnatura digitala. Dar notele si alte declaratii se depun in format zip nu mai mare de 10 MB. A aflat cineva ... (vezi toată discuția)