MedEx a scris:
Tabelul cu semnaturi se obtine simplu! Se face un tabel care sa contina fraza: acest tabel este anexa la memoriul avand ca obiect...... si se trimite unei singure persoane pe e-mail. Aceasta scoate pe imprimanta tabelul il semneaza , il scaneaza semnat si il trimite expeditorului inapoi! Expeditorul trimite la un al doilea candidat tabelul care deja contine o semnatura! Aceasta il scoate pe imprimanta il semneaza, il scaneaza si trimite inapoi la expeditor! Simplu nu?
2. Varianta a doua ar fi ca fiecare dintre noi sa dea o declaratie simpla cum ca este deacord cu memoriul facut de X si il trimite prin e-mail catre X care urmeaza sa ataseze la momoriu toate declaratiile!
3. Parerea mea este ca nu trebuie solicitata organizarea a doua examene ci devansarea celui din noiembrie pentru luna aprilie dupa Paste, luand in consideratie mai multe aspecte! In primul rand implementarea in practica a micii reforme si in tematica de examen, apoi evitarea intrarii in vigoare a noilor coduri(1 oct.-dupa Predescu) apoi dupa examenul de promovare la tribunale se elibereaza multe locuri in conditiile in care cei 200 de auditori de justitie vor ocupa locurile de judecatori stagiari abia din toamna-iarna. Un alt aspect demn de retinut este incarcatura de dosare mare dupa intrarea in vigoare a micii reforme pe curtile de apel ceea ce conduce la pensionari masive(la cerere) si incarcatura mare de dosare la instantele de fond prin intrarea in vigoare a noilor coduri prin infiintarea instantelor tutelare!
Eu asa vad problema! Un examen organizat rapid nu ne este de folos cum nici unul tarziu ! Eu cred ca cel din noiembrie este prea tarziu pus! Dupa examenul de promovare va exista un blocaj in justitie deoarece sunt multe locuri vacante la tribunale si in curand(1 maxim 2) si la curtile de apel!( Au de judecat in penal toate recursurile devolutive, impotriva hotararilor de fond de la judecatorii cu mici exceptii) Obisnuiti cu munca mai moderata vor iesi la pensie pe capete!
Auditorii care promoveaza examenul de absolvire din mai isi exercita dreptul de optiune pentru locurile din stagiu pana la 15 iunie, urmand sa inceapa activitatea de magistrat stagiar cu data de 1 iulie (daca nu e weekend). Asa a fost in ultimii 3 - 4 ani, asa va si in 2011. Data pentru absolvirea noastra deja e stabilita. Anul trecut cei care au terminat INM-ul au avut dreptul sa opteze in stagiu pentru toate locurile vacante din sistem. Probabil asa va fi si in acest an. Foarte multe locuri vacante la nivelul judecatoriilor/parchetelor de pe langa judecatorii nu sunt. Problema e mai mult la tribunale/parchete de pe langa tribunale.