Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P
Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.
Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!
Cica, putem face propuneri! Asa scrie in anunt! ma gandeam ca-i inutil un an de stagiu pentru cei cu vechime si ar fi suficient sa fie 6 luni Inm si 6 luni practica si apoi examen! Apoi nu pricep cum sta treaba cu posturile! Suntem stagiari oriunde si apoi dupa examen ne alegem posturile?
Cred ca trebuie sa facem ceva mie una nu-mi convine sa fiu stagiara dupa ce am picat cu 7,30 la judecatori si am 20 de ani vechime in munca si 10 in domeniu juridic!
Ceva nu-i in ordine! Fosti colegi actuali judecatori care pana nu demult imi cereau sfaturi in dosare acum ma intervieveaza sa vada daca corespund ca judecator....! Si daca nu-i place de mutra mea?:(
Daca tot este sa fie interviu la definitivat sa-l organizeze INM-ul fara interventia presedintelui Curtii si a celui de la judecatorie! Cel de la curte poate sa spuna ca nu m-a vazut in viata lui ca avocat si nu-si poate forma o parere!
Se vor aplica incepand cu 2012, cel putin asa scrie in fisierul al doilea. Totusi , pana la urma sunt in faza de propuneri. Concluzia este ca trebuie sa intram cu orice pret in 2011, asa ca trebuie sa facem tot ce este posibil pentru a se organiza examen in martie. LA MULTI ANI tuturor si sper ca noul an sa ne aduca rezultate pozitive in prima parte a anului pentru a scapa de stres. LA MULTI ANI!!!!!!!!!
La multi ani! Spor la invatat ca nu se stie niciodata si e posibil sa ne anunte asa ca de obicei cu 45 de zile inainte ca se organizeaza examen!
Eu una dau examen pe 23 ianuarie si de luni intru in recapitulare intensiva! Nu-mi fac mari iluzii deoarece a fost foarte prost pus examenul si dupa depresia din noiembrie nu am citit nimic pana dupa Craciun dar nu se stie niciodata! Daca sunt odihnita si imi pica fisa la unele intrebari pot lua acest examen! Daca nu, nu-i bai, intentia mea este sa ocup un loc direct pe post! La multi ani si spor la invatat in noul an!
Cred ca pana la urma tot prin petitie online putem sa strangem mai multe semnaturi, fiind metoda cea mai simpla. Am conceput un text pentru petitie pe care il redau mai jos si va rog sa interveniti si voi daca aveti idei sau sunt greseli in textul meu
PETITIE ONLINE
ORGANIZARE CONCURS ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
In sedinta din data de 16.12.2010, Consiliul Superior al Magistraturii a stabilit calendarul estimativ al concursurilor pentru anul 2011 in care nu s-a mai regasit examenul ce se organiza in prima parte a anului pentru candidatii cu vechime in specialitate.
In legatura cu aceasta decizie a CSM, rugam onoratul plen sa revina la aceasta hotarare si sa procedeze la includerea in calendarul stabilit pentru anul 2011 a unui nou concurs de accedere in magistratura in prima parte a anului, motivat de urmatoarele:
-in ultimii ani examenul de intrare in magistratura organizat pentru cei cu vechime in specialitate a fost organizat de doua ori pe an motivat de deficitul mare de personal cu care se confrunta acest sistem. Acest deficit nu s-a diminuat ci din contra, numarul celor care parasesc sistemul, fie prin demisie, fie prin demisionare este in continua crestere, ajungandu-se astfel ca peste 90% din judecatoriile si parchetele de pe langa judecatorii din Romania sa nu functioneze in schema completa.
-potrivit statisticilor, numarul cauzelor inregistrate in toate instantele din Romania in primele sase luni ale anului 2010 a fost la fel de mare ca cel al cauzelor inregistrate in intregul an 2009, ajungandu-se la sfarsitul anului 2010 la un numar de dosare cu 30% mai multe fata de anul anterior. In aceste conditii, judecatorii sunt pusi in situatia de a solutiona foarte multe cauze, fara a avea timpul necesar pentru o motivare profesionista, conform standardelor cerute de CEDO;
-prin aceasta decizie a CSM de a nu se organiza examenul in prima parte a anului, consideram ca va avea de suferit atat sistemul in sine cat si justitiabilii intrucat, prin fiecare examen organizat pana acum de doua ori pe an, imbracau roba magistratului un anumit numar de candidati, ce suplineau acest deficit pentru o perioada insa, in conditiile in care urmatorul examen este stabilit pentru perioada octombrie-noiembrie 2011, se va ajunge la un deficit semnificativ urmare a demisiilor si pensionarilor din ultima perioada;
-este adevarat ca acest examen nu este un drept al nostru ce ne-a fost luat si solicitam acum restituirea lui insa, prin aceasta decizie de a nu se mai organiza acest concurs, consideram ca ne-a fost luata o sansa prin care puteam sa aratam ca meritam sa facem parte din sistem. In general, acest examen cere foarte multe sacrificii cei care sustin aceasta forma de examen, majoritatea avand familie si o ocupatie juridica, insa, chiar daca nu trebuie sa avem un regim privilegiat fata de alti candidati, consideram ca nu trebuie sa sacrificam si timpul-atat de important si care poate fi folosit in alt mod.
In concluzie, repectuos rugam Plenul CSM sa revina la decizia luata in sedinta din data de 16.12.2010 si sa procedeze la organizarea concursului de intrare in magistratura pentru cei cu vechime in specialitate si in prima parte a anului.