avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011

Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P

Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.

Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!

Va astept pe toti sa reveniti in forta.
@MedEx
Plangeri contraventionale, actiuni in pretentii al caror obiect nu depaseste valoarea de 10.000 RON, civile cat si comerciale, incuviintari de executari silite...Eu zic ca in civil competenta unui judecator stagiar e cam aceeasi cu a unui judecator definitiv, tinand cont de faptul ca litigiile in materia dreptului familiei sunt oricum de competenta completelor specializate...Am colegi stagiari care intra cu 40 - 50 de dosare pe sedinta, in functie de instanta...Eu zic ca nu e chiar o joaca, si pentru ceilalti judecatori conteaza sa ai cativa tineri care sa le mai ia din incarcatura.
Iar stagiul asta nu dureaza la infinit, nu?

La Multi Ani tuturor, sperati si munciti pentru visul vostru, doar asa se va indeplini!

PS. Cand eram candidat, niciodata nu mi-am pus problema ca nu voi intra la inm pentru ca nu sunt scoase suficiente locuri deoarece acestea s-ar putea epuiza in cele 2 examene direct pe post organizate anual. M-am concentrat asupra materiei si am facut sacrificii pierzand noptile ca sa imi indeplinesc visul (ziua mergeam la serviciu, si concediu nu prea puteam sa imi iau, il pastram pentru eventualitatea in care trebuia sa sustin si celelalte probe dupa ce as fi promovat testul grila de drept, ipoteza ce s-a materializat). Asa ar trebui sa faceti si voi. Gandindu-va la tot felul de alte lucruri (regulamente de organizare, locuri vacante prea putine, etc) nu faceti decat sa va bruiati singuri de la invatat, pierzand concentrarea. Si asta e cea mai importanta...
ce anume sa vedem, ca mie nu imi sare in ochi nimic, iar link-ul nu e scris in intregime
Recrutare si formare initiala magistrati recrutati conform art.33 din legea 303/2004! Pe prima pagina!
MedEx a scris:

[ link extern ]

Am vazut si eu ieri.
Vor sa modifice substantial probele la INM (coboara media de promovare a testului eliminatoriu de la 7 la 5 si introduc proba de limba straina, o proba constand intr-un eseu, modifica ponderea fiecarei probe) si, ceea ce ne intereseaza pe noi, sa se dea acelasi concurs si pt. cei direct pe post, in sensul ca dam toti odata aceleasi probe doar ca suntem pe liste separate.
Ceea ce ma duce cu gandul la faptul ca nu intamplator au pus examenul abia in noiembrie. Adica sa aiba timp sa modifice regulamentul de examen.
Chestia care ma ingrijoreaza si mai mult e ca va creste subiectivismul.
Pana acum avea teste grila (unde nu puteai fi... subevaluat) atat la examenul de drept cat si la cel psihologic (pt cei care dadeau la INM), singura chestie subiectiva fiind examenul psihologic.
Acuma poti fi (sub)evaluat la testul de limba straina si la eseu fara sa ai niciun control. Nu poti sa dovedesti ca ai facut de o anumita nota si ca altii nu au facut mai bine ca tine.
Faptul ca scade nota de promovare la grila de drept de la 7 la 5 nu ar trebui sa ne bucure.
Scade ponderea examenelor pur obiective si creste ponderea celor pur subiective.
In mod normal, daca am trai in alta tzara nu ne-am face probleme in privinta asta.
Dar traim in Romania, o tzara in care totul e de vanzare. Totul.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura examen aproape reusit musty musty Salutare tuturor celor care urmaresc aceasta sectiune a forumului! Eu, unul, nu sunt un membru nici prea vechi si nici foarte activ... m-am concentrat mai ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)