MedEx a scris:
[ link extern ]
Am vazut si eu ieri.
Vor sa modifice substantial probele la INM (coboara media de promovare a testului eliminatoriu de la 7 la 5 si introduc proba de limba straina, o proba constand intr-un eseu, modifica ponderea fiecarei probe) si, ceea ce ne intereseaza pe noi, sa se dea acelasi concurs si pt. cei direct pe post, in sensul ca dam toti odata aceleasi probe doar ca suntem pe liste separate.
Ceea ce ma duce cu gandul la faptul ca nu intamplator au pus examenul abia in noiembrie. Adica sa aiba timp sa modifice regulamentul de examen.
Chestia care ma ingrijoreaza si mai mult e ca va creste subiectivismul.
Pana acum avea teste grila (unde nu puteai fi... subevaluat) atat la examenul de drept cat si la cel psihologic (pt cei care dadeau la INM), singura chestie subiectiva fiind examenul psihologic.
Acuma poti fi (sub)evaluat la testul de limba straina si la eseu fara sa ai niciun control. Nu poti sa dovedesti ca ai facut de o anumita nota si ca altii nu au facut mai bine ca tine.
Faptul ca scade nota de promovare la grila de drept de la 7 la 5 nu ar trebui sa ne bucure.
Scade ponderea examenelor pur obiective si creste ponderea celor pur subiective.
In mod normal, daca am trai in alta tzara nu ne-am face probleme in privinta asta.
Dar traim in Romania, o tzara in care totul e de vanzare. Totul.