avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011

Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P

Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.

Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!

Va astept pe toti sa reveniti in forta.
Tabelul cu semnaturi se obtine simplu! Se face un tabel care sa contina fraza: acest tabel este anexa la memoriul avand ca obiect...... si se trimite unei singure persoane pe e-mail. Aceasta scoate pe imprimanta tabelul il semneaza , il scaneaza semnat si il trimite expeditorului inapoi! Expeditorul trimite la un al doilea candidat tabelul care deja contine o semnatura! Aceasta il scoate pe imprimanta il semneaza, il scaneaza si trimite inapoi la expeditor! Simplu nu?
2. Varianta a doua ar fi ca fiecare dintre noi sa dea o declaratie simpla cum ca este deacord cu memoriul facut de X si il trimite prin e-mail catre X care urmeaza sa ataseze la momoriu toate declaratiile!
3. Parerea mea este ca nu trebuie solicitata organizarea a doua examene ci devansarea celui din noiembrie pentru luna aprilie dupa Paste, luand in consideratie mai multe aspecte! In primul rand implementarea in practica a micii reforme si in tematica de examen, apoi evitarea intrarii in vigoare a noilor coduri(1 oct.-dupa Predescu) apoi dupa examenul de promovare la tribunale se elibereaza multe locuri in conditiile in care cei 200 de auditori de justitie vor ocupa locurile de judecatori stagiari abia din toamna-iarna. Un alt aspect demn de retinut este incarcatura de dosare mare dupa intrarea in vigoare a micii reforme pe curtile de apel ceea ce conduce la pensionari masive(la cerere) si incarcatura mare de dosare la instantele de fond prin intrarea in vigoare a noilor coduri prin infiintarea instantelor tutelare!
Eu asa vad problema! Un examen organizat rapid nu ne este de folos cum nici unul tarziu ! Eu cred ca cel din noiembrie este prea tarziu pus! Dupa examenul de promovare va exista un blocaj in justitie deoarece sunt multe locuri vacante la tribunale si in curand(1 maxim 2) si la curtile de apel!( Au de judecat in penal toate recursurile devolutive, impotriva hotararilor de fond de la judecatorii cu mici exceptii) Obisnuiti cu munca mai moderata vor iesi la pensie pe capete!
andreeacostina a scris:

Fara suparare blue ray, insa care e ocupatia/profesia ta, pentru ca nu inteleg cum ce ai o asemenea opinie. In sfarsit fiecare are parerile lui. Cum crezi ca iau nastere proiectele de acte normative de ex? Crezi ca ideile forului legislativ vin fara propuneri din partea altora?
Crezi ca in nebuloasa ce va exista la preluarea mandatului de catre noii membri CSM primul lucru la care se vor gandi va fi organizarea unui nou examen de intrare direct pe post? Poate sunt chestiuni mult mai importante pentru sistem de analizat la inceputul mandatului decat ceea ce ne roade pe noi. Eu nu am facut decat o propunere unui viitor membru CSM in care cred din tot sufletul, dat fiind rezultatele obtinule pana la varsta lui, si pe care l-am simtit mai aproape de cei ca noi urmare a accesarii blogului sau. Si drept urmare a initiativei mele, mi-a demonstrat inca o data ca este in primul rand un om ca toti oamenii, care stie sa asculte si drept urmare mi-a raspuns la mesaj. Si in mesajul meu mi-am expus punctul de vedere cu privire la sistem, la examen, si nu in ultimul rand cu privire la impactul ce il are asupra mea si al altora neorganizarea examenului. Dar, asa cum am mai aratat si in alta postare, atitudinea conteaza. Si sunt o luptatoare. Nu pot accepta finalul dictat de cei care intr-adevar au competenta ce a fixa examenele, pana nu stiu ca ca am facut tot ce a fost posibil.

N-o lua personal, nu e cazul.
Îmi exprimam părerea despre situaţia vazuta per ansamblu. Oricum ai privi-o, ceva nu e-n regulă. E anormal ca aspiranţii la accederea în sistem să ceară organizarea examenului de admitere in magistratura, cum e anormal şi ca administratorii justiţiei sa nu vadă necesitatea organizării respectivului examen.

:luck:
Foarte buna ideea ta MedEx cu scanarea listei. La aceasta varianta nu m-am gandit. Totusi sper ca macar o pers dintr-un oras sa aiba scaner pentru a trimite mai departe lista. Si sper ca in fiecare oras sa strangem cat mai multe semnaturi.
andreeacostina a scris:

Davegahan, prenumele tau este Ovidiu?

Dap, sotia mea e colega de serviciu cu o cunostinta de-a ta (Simona).
Pot sa zic ca, in conditiile date (2 fetite mici) rezultatele tale atat la INM in vara cat si in noiembrie sunt deosebite. Mai ales ca acum in noiembrie ai fi avut nota de intrat lejer la procurori. Imi dau seama cat e de frustrant.
Capul sus, daca se organizeaza in martie sunt sigur ca o sa intri.
andreeacostina a scris:

Am transmis mesajul de care vorbeam intr-o postare anterioara d-lui jud. Cristi Danilet referitor la neorganizarea examenului in martie 2011. Astazi am primit mesaj de la el prin care mi-a spus ca a transmis mesajul meu si celorlalti noi membri CSM, ca va reflecta la aceasta problema si sa procedez la strangerea de semnaturi, urmand ca apoi sa revin pe la mijlocul lunii ianuarie. Asa ca, stimati colegi, sa trecem la treaba pentru formularea memoriului si pentru strangerea cat mai multor semnaturi posibile.

Imi amintesc ca in perioada protestului din septembrie 2009, la inceputul sedintei de judecata, presedintele a anuntat ca toate cauzele vor fi amanate si a completat ca nemultumirile magistratilor nu se rezuma doar la drepturile salariale, ci si la faptul ca sunt prea putini oameni in sistem, iar magistratii sunt supraincarcati cu dosare.
Asa cum mai spunea cineva pe aici, ambitiile si aspiratiile unora care vor sa acceada in magistratura sunt prea putin importante pentru membrii CSM. Mult mai mult cantaresc nemultumirile celor din sistem care fac fata tot mai greu volumului urias de munca.
De aceea, cred ca ar ajuta daca acest memoriu ar fi sustinut de oameni din sistem. Cu siguranta, multi judecatori si procurori doresc ca acest examen sa se organizeze, pentru ca au tot interesul sa le vina "intariri". Nu ati observat ca de fiecare data cand s-au organizat examene de admitere pe post au fost instante care au solicitat suplimentarea locurilor cu posturi la acele instante?
Cred ca ar trebui atrase cat mai multe semnaturi din partea magistratilor, conteaza mai mult decat cele ale potentialilor candidati.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Decembrie 2010
ursuletz, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura examen aproape reusit musty musty Salutare tuturor celor care urmaresc aceasta sectiune a forumului! Eu, unul, nu sunt un membru nici prea vechi si nici foarte activ... m-am concentrat mai ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)