avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011

Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P

Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.

Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!

Va astept pe toti sa reveniti in forta.
modifica si scrie:” dreptul la dubla optiune la inscriere atat pentru functia de judecator cat si pentru cea de procuror”
Poate cineva sa ma lamureasca?
Uitati-va la acest link:
[ link extern ]

Asta e situaţia posturilor vacante de judecător (schemă, ocupate, vacante, funcţii de conducere vacante, posturi indisponibilizate), precum şi a posturilor de execuţie efectiv vacante, la 1 ianuarie 2011.
Practic 1 singur post de judecator - functie de executie - la judecatoriile din toata tzara.
Mi-e si frica sa vad situatia la procurori, cine stie... poate aflam ca e un excedent de vreo 3-400 de judecatori pe la parchetele de pe langa judecatoriile din toata tzara.
Unde sunt sutele de posturi vacante (judecatori si procurori) raportate in toamna, mai ales ca intre timp s-a mai iesit la pensie?

Daca e asa cum arata ei in situatia de mai sus si daca avem in vedere ca examenul de promovare e abia in mai atunci pare limpede.
Ultima modificare: Marți, 4 Ianuarie 2011
ContSters181736, utilizator
Buna seara! Va urmaresc cu interes dar n-am intervenit pana acum. Ideea Andreei-Costina este salutara . Nu credeti ca organizarea concursului inainte de noiembrie ar trebui motivata si pe dificultatile pe care le-ar crea starea de incertitudine cu privire la intrarea sau neintrarea in vigoare a noilor coduri? ce parere aveti?
O noua forma a petitiei
In sedinta din data de 16.12.2010, Consiliul Superior al Magistraturii a stabilit calendarul estimativ al concursurilor pentru anul 2011 in care nu s-a mai regasit examenul ce se organiza in prima parte a anului pentru candidatii cu vechime in specialitate.
In legatura cu aceasta decizie a CSM, rugam onoratul plen sa revina asupra acestei hotarari si sa procedeze la includerea in calendarul stabilit pentru anul 2011 a unui nou concurs de admitere in magistratura in prima parte a anului, pentru urmatoarele motive:
- in ultimii ani examenul de intrare in magistratura organizat pentru cei cu vechime in specialitate a fost organizat de doua ori pe an, decizie motivata de deficitul mare de personal cu care se confrunta acest sistem. Acest deficit nu s-a diminuat ci, din contra, numarul celor care parasesc sistemul, fie prin demisie, fie prin pensionare este in continua crestere ajungandu-se astfel ca peste 90% din judecatoriile si parchetele de pe langa judecatorii din Romania sa nu functioneze in schema completa.
- potrivit statisticilor, numarul cauzelor inregistrate in toate instantele din Romania in primele sase luni ale anului 2010 a fost la fel de mare ca cel al cauzelor inregistrate in intregul an 2009, ajungandu-se la sfarsitul anului 2010 la un numar de dosare cu 30% mai multe fata de anul anterior. In aceste conditii, judecatorii sunt pusi in situatia de a solutiona foarte multe cauze, fara a avea timpul necesar pentru o motivare profesionista, conform standardelor cerute de CEDO;
-mai mult decat atat, din declaratia data de ministrul justitiei Catalin Predoiu la finele anului 2010 reiese ca intrarea in vigoare a noilor coduri va fi data de 1 octombrie 2011 iar din comunicatul dat publicitatii la data de 2 aprilie 2009 de catre CSM rezulta ca acesta a avizat favorabil proiectul noului cod civil cu mai multe observatii printre care: cresterea volumului de activitate al instantelor ca urmare a aparitiei ”instantei tutelare”. In atare situatie, in conditiile in care de la 1 octombrie 2011 volumul de munca pe instante se mareste ca urmare a a aparitiei instantei tutelare iar dupa examenul de promovare la tribunale si curti de apel se vor elibera cel putin 100 de locuri la judecatorii si in prezent sunt vacante 248 de posturi de judecator, la finele anului sistemul se va confrunta cu un deficit impresionant de magistrati care ar putea fi evitat prin organizarea unui concurs in perioada martie-aprilie 2011, urmat de pregatirea profesionala a celor admisi timp de 6 luni.

- este adevarat ca acest examen nu reprezinta un drept al nostru ce ne-a fost luat si care ne-ar determina sa solicitam acum restituirea lui insa, prin aceasta decizie de a nu se mai organiza acest concurs, consideram ca ne-a fost luata o sansa prin care puteam sa aratam ca meritam sa facem parte din sistem.

In concluzie, solicitam Plenului CSM sa revina asupra deciziei luate in sedinta din data de 16.12.2010 si sa procedeze la organizarea concursului de admitere in magistratura si in prima parte a anului (martie-aprilie 2011) pentru cei cu vechime in specialitate.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura examen aproape reusit musty musty Salutare tuturor celor care urmaresc aceasta sectiune a forumului! Eu, unul, nu sunt un membru nici prea vechi si nici foarte activ... m-am concentrat mai ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)