avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011

Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P

Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.

Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!

Va astept pe toti sa reveniti in forta.
carmen_miron a scris:

artax si eu am gresit grila cu concursul de instigari, cica in mitrache e o clasificare tare frumoasa cu instigarile, numai ca eu am repetat mai mult pe udroiu si nu am avut timp sa recitesc si mitrache.
e tare bine sa citesti din mai multi ca sa ai o vedere de ansamblu.
acum cu materia parcursa de doua ori, cu ea proaspata in cap asta voi incerca sa citesc din toti pt ca se poate, chiar se poate lua acest examen.
voineag e bun pt repetat pe capitole, le-am considerat prea usoare si nu am mai facut si am gresit ... am fost atat de aproape ...

==============================================================
Eu am facut spetele din Voineag, nu mi le-am amintit pe astea, nu cred ca au fost de-acolo, ma refer la cele indoielnice, adica sper ca n-am trecut peste ele fara sa le remarc, dar referitor la cea cu concursul de instigari, nu stiu ce logica poate fi sa gasesti concurs din enuntul de-acolo.Daca imi amintesc bine, am citit ( si gasesc eu unde), o explicatie comparativa, spunea ca daca mai multe persoane fura in acelasi timp dintr-un magazin, nu este concurs daca nu s-au inteles, pentru ca legatura la concurs e personala. In alta ordine de idei, daca e concurs, aplicam sporul pentru toti participantii, chiar daca fapta fiecaruia e personala...
efectiv nu stii cum sa o mai dai:
de ex. la cea cu citarea...nu am bifat si b), pt ca m-am gandit ca nu au spus si cuvantul magic 'in pricinile urgente"
la aia cu "nedemnitatea" nu am gandit ca "descendenti" nu e totuna cu "mostenitori"
...se aplica regula "particularul" poate fi inclus in "general", dar "generalul" nu poate fi inclus in "particular":O
la cea cu servitutea de vedere : Barsan, pag 284 jos, dar nu l-am mai citit pe Barsan#-o
Cand m-am pregatit pentru examenul asta, mi-am spus ca secretul sta in amanunte, asa cum perfectiunea e in detalii, si m-am straduit sa citesc totul de mai multe ori, sa corelez cu codurile, cu jurisprudenta, cu alte grile si subiecte...acum cred ca prea multe amanunte m-au facut sa rastalmacesc enunturile, sa suspectez ascunzisuri, si , cum spuneam mai devreme, am cazut in toate capcanele pe care le-am banuit...dar mi-a placut sa invat , si sincer, abia astept sa incep din nou.
camicris a scris:

efectiv nu stii cum sa o mai dai:
de ex. la cea cu citarea...nu am bifat si b), pt ca m-am gandit ca nu au spus si cuvantul magic 'in pricinile urgente"
la aia cu "nedemnitatea" nu am gandit ca "descendenti" nu e totuna cu "mostenitori"
...se aplica regula "particularul" poate fi inclus in "general", dar "generalul" nu poate fi inclus in "particular":O
la cea cu servitutea de vedere : Barsan, pag 284 jos, dar nu l-am mai citit pe Barsan#-o

===============================================================
A, idem la aia cu " citarea" am fost sigura ca daca nu scrie " pricini urgente", nu e bine, iar la cea cu nedemnitatea am patit la fel. In schimb servitutile nu le-am stiut niciodata, le citesc si am o aversiune fata de ele, cand am vazut intrebare cu servituti am stiut ca nu o stiu...si nu sunt genul norocos, care da la plesneala si impusca puncte...
Pentru Lav Cris, scuze de intarziere am fost iesita.

Strategia mea a fost buna, numai mintea mi-a jucat feste.
Eu am dat a doua oara examenul asta si pentru a doua oara mi-am alocat mai mult timp, dar nu foarte mult. Invat doar de doua luni, dar in ritm infernal. Doar de doua luni pentru ca eu am memorie scurta si oricum as fi uitat, daca ma apucam mai repede. In aceste doua luni nu am mai stiut aproape nimic despre familie sau servici.
Daca nu voi intra de aceasta data pentru data urmatoare voi aplica aceasi metoda, invatat 2 luni pana la 2,3 noaptea si speranta de sansa.
Pe mine foarte mult m-a ajutat faptul ca am intrat cu voi pe forum, mi-am clarificat multe lucruri, si eu asa faceam pauza de la invatat. Cand simteam ca nu mai pot sa citesc discutam cu voi si-mi revenea elanul.
Sincer, daca voi intra va fi o victorie amara, pentru ca eu m-am atasat de persoanele de aici si ma consider ca apartinand acestui grup. Dar, cineva mi-a spus, atunci cand ma dadeam ca capul de pereti de ce am gresit, ca daca nu voi lua examenul inseamna ca Dumnezeu ma fereste de ceva, de vreun dosar sau loc unde nu trebuie sa fiu, asa ca asta este. Va admir pentru forta cu care mergeti inainte, eu sigur o sa fac o depresie, ca deja sunt cu nervi la pamant.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura examen aproape reusit musty musty Salutare tuturor celor care urmaresc aceasta sectiune a forumului! Eu, unul, nu sunt un membru nici prea vechi si nici foarte activ... m-am concentrat mai ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)