Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P
Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.
Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!
bine ai venit ionutz
categoric si eu am picat pt ca am crezut ca e prea usor sa fie adevarat ... servitutile si eu am stiut ca nu le stiu de cand am vazut grila ... cedo nu am citit tot asa ca era de asteptat sa fac putin, numai ca am sperat la mai mult de 2 :sorry: ... organizarea am citit-o duminica dimineata si a fost suficient am facut 4 din 5 si daca eram mai atenta le faceam pe toate. Eu am clacat unde ma asteptam mai putin la civil si penal nu la proceduri sau spete. Trebuie facute grile dupa fiecare capitol.
Si da si eu ma apuc dar usurel cu jurisprudenta sa mai las creierului putin timp ... dar numai pana luni sa nu se lancezeasca.
Categoric se poate lua acest examen din pacate nu am reusit din prima dar am sperante.
Eu am un prieten care a reusit la judecatori in trecut, cand nu se dadea grila...acum e bine-merci si eu vreau sa-i urmez modelul!
La penal nu mi-e frica...ma descurc binisor, trebuie sa mai reiau procedura, in schimb civilul mi se pare......la fel de greoi ca in facultate X-(
Credeti ca e timp suficient pana in martie? Bine aici depinde de capacitatea fiecaruia...eu consider ca asimilez destul de bine si fara sa tocesc, merg mai mult pe logica.
am observat in discutiile de pe forum ca multa lume se pierde in mii de tratate (ba opiniile lui Boroi , ba ale lui Nistoreanu , ba ale lui x , y , z)
va pierdeti timpul cu zeci de carti de grile
cum m-am pregatit eu si cum s-au pregatit si alte cunostinte de-ale mele care au luat examentul
civil - evident tratate
procedura civila - pentru cei care au lucrat in instanta (ca mine) codul si ril-uri de stiut ca tatal nostru si abia dupa aia ne mai uitam prin tratate (eu am mai trecut printr-un tratat la stilul frunzarit 2-3 zile)
penal - in primul rand trebuie recitat codul si ril-uri ca tatal nostru si dupa aia citit din tratate (pentru mine care nu am lucrat cu penalul , am fost nevoit sa aprofundez ceva mai bine din tratate)
procedura penala - doar codul si ril-uri si ceva practica judiciara (eu am invatat doar dupa Cpp comentat , practica si cedo - autori : antoniu , vlasceanu , barbu , in acelasi stil fiind si cel al lui neagu ; adica vreau sa spun pt cei care nu au lucrat in penal trebuie un cod cu practica pt ca asa se lamuresc anumite chichite
pt cei care au lucrat cu penalul (politie , avocati) e suficient codul , dar stiut la greu
legea de organiza si cedo - le-am tratat ca pe o singura materie pt ca au 5 + 5 intrebari si am judecat astfel : cedo nu citesc nimic pt ca ia mult timp si are pondere mica in nota ;
in compensatie avand in vedere ca legea are aceeasi pondere si e f. putina materie am zis sa o stiu pe de rost astfel incat cedo (la care am vazut ca punandu-le la logica iau 2 puncte ) plus legea (la care am zis ca trebuie sa fac perfect adica 5 puncte ) sa imi dea un total de 7 din zece astfel incat sa ma mentin in baremul de nota 7 cu aceste doua materii , adica sa nu ma traga in jos la nota
in ceea ce priveste facutul de grile , m-am limitat sa fac doar grilele care s-au dat la exam anterioare si la inm , pt ca doar cu acest tip de grile trebuie sa te familiarizezi si nu cu altul (de genul , cinci variante , din care doua bune , etc.)
cred ca gresala multora este sa se piarda in o mie de tratate , pe mii de discutii contradctorii ale autorilor pe diverse teme si sa uite esentialul adica memorarea CODULUI fratilor
in momentul in care stiti codurile pe de rost cu tot cu ril-uri (penal , cpp si cpc) "aveti dreptul" sa deschideti tratatele si cartile de practica.
PS : nu ma injurati , nu ma dau mare , dau doar un sfat decent , fiecare este liber sa invete cum vrea
scuze daca am mai facut greseli , am scris repede