Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P
Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.
Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!
Dragilor, ati avut curiozitatea de a va uita pe calendar? daca se da in ultima duminica a lui martie anuntul se va publica in 3 februarie. Cum pastile la anul viitor cad in 24 aprilie si examenul a fost destul de tarziu in toamna aceasta, intervalul posibil de examen e 27 martie - 17 aprilie. Timpul e foarte scurt mai ales tinand cont de sarbatori. Avand in vedere acestea de maine cred ca demarez si eu cu civilul de anul I, asa ca toti bobocii. De data aceasta ma voi verifica dupa fiecare materie pt a putea observa unde sunt probleme - pt asa ceva Voineag e bun.
buna observatia, Carmen. eu totusi ma apuc din 6 dec, tb sa iau o pauza ca nu mai pot. plus ca sapt viitoare merg si la dr, la szeged, la control, am si multe cauze, e si ziua sotului meu... dar din 6 dec reincep in forta.
Imi place ce sugerezi , Carmen, asta e o chestie in care ne putem ancora...eu am inceput de azi. Cu actul juridic civil. Asa am reusit sa-mi abat gandurile, si n-am jelit chiar toata ziua...
Buna seara, fete si baieti!
Mi-era dor de voi, am vazut ca pe celalat thread se lasa cu razboi...:foottap:
parerea mea este ca aceia care isi dau in modul acela cu parerea despre cum sunteti voi si chiar despre viata voastra de familie (mai ales a fetelor) sunt oameni lipsiti, probabil, de experienta vietii.
personal, opinez ca de multe ori e oportuna si o selectie in magistratura pe baza de varsta minima (nu numai de stiinta/invatarea dreptului).
asa, ajung persoane de 22-23 de ani la terminarea facultatii de drept, de stat (ca tot e polemica asta cu stat/privat)....poate ca o termina cu brio, insa asta nu inseamna ca exista si calitate umana acolo....sa intre sin prima la INM, poi, dupa 2 ani ca auditori, la 24/25 de ani, sunt pusi sa ia in mainile lor poate destinele unor oameni.... mai intai (ca stagiari) ...spete nu prea complexe, dar mai apoi procese adevarate, penale/civile...sunt in joc libertatea. deminitatea, propriattea omaneilor, agoniseala de viata a unor oameni simpli care poate ca nu inteleg fineturile d/nilor judecator...
asta o spune un grefier care de 5 ani lucreaza la Biroul de Informare si Relatii Publice al instantei (o instanta din Bucuresti cu incarcatura medie)..in cca 1000 de
zile lucratoare am discutat, poate cu peste 1.000 de oameni diferiti....fiecare are problema sa care il pasa, fiecare crede ca procesul sau este "centrul instantei"...niciodata nu am vorbit urat cu ei, indiferent cat de cultivati, de simpli sau de lipsiti decunostinte erau...
poate ca de la fiecare dintre ei ai de invatat ceva care te va ajuta in viata.,..eu pe principiul aceta merg.
Revenind la ideea post-ului, nu nota obtinuta la acest examen arata ca unul sau altul din forumisti are o mai mare cultura juridica, pentru ca a facut de 8 in loc de 7, de 7 in loc de 6.50 etc... viata noastra de zi cu zi nu e la fel, eu nul nu am copii, probabil ca vor veni si ei in viitor, multi dintre coegii/colegele de pe forum au ca prima grija educatia copiilor si apoi invatatul pentru examen...dar astat poate ca e mai greu de inteles imediat dupa terminarea facultatii.
poate unii sunt norocosi, au posibilitatea (materiala in primul rand) sa stea acasa si sa invete, nu au presiune la serviciu, benefiicind de circumstante favorabile dezvoltarii ïnteligentei juridice (minte mai odihnita :"> )
nu va lasati antrenati de post-urile rautacioase ale unora, pina acum nu intra niciunul,poate ca nu ar fi intrat nici acum daca faceau de 6.50-7.00 insa dupa razboi....
imi pare foarte rau ca nu va puteti bucura macar de emotiile asteptarii rezultatelor definitive....:(
eu unul am ceva emotii, am 7.75 pe procurori si am vazut destule note mai mari... dar, cu incredere in Dumnezeu, asa cum avut pe toata durata pregatirii, inclusiv a examenului, sper ca voi reusi. :worthy:
fetelor care ati trimis mesaj privat, abia acum l-am vazut, va voi trimite materialele pe care le am, chiar m-au ajutat.
faceti cat mai mult din grielel si spetele date la examenele de promovare ale judecatorilor, sunt o gramada pe site-ul CSM...la fel intrebarile din CEDO si OJ, se repeta unele din cele date acolo...