avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua.as dori sa aflu in cat timp ajunge hotararea judecatoreasca acasa, daca ultima infatisare a fost pe 21 octombrie 2010.pentru afi valabila trebuie legalizata?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Eva Fekete , Avocat 17:11, 22 Noiembrie 2010
Hotararea judecatoreasca ajunge acasa dupa redactare, cam la 15-20 zile, si este valabila dupa ramanerea definitiva si irevocabila, fie prin neapelare, fie prin respingerea apelului sau recursului.
Adica sentinta primei instante poate fi atacata cu apel, respectiv recurs.
Termenul de redactare al unei hotarari civile este de 30 de zile de la pronuntare.
Daca termenul se depaseste , se poate formula o cerere pentru urgentarea redactarii hotararii.
Oricum dupa comunicarea hotararii mai aveti de asteptat inca un termen de 30 de zile de la comunicare, termenul de apel.
Dupa expirarea termenului de apel puteti legaliza hotararea.
Ultima modificare: Luni, 22 Noiembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Dacă pronunțarea s-a făcut pe 21 oct, judecătorul are 30 zile la dispoziție să o redacteze, după care se va comunica. Rămâne definitivă în 30 zile de la comunicarea cu toate părțile. Abia apoi puteți cere să se pună ștampila de definitivă pe sentință. În total aveți de așteptat în jur de 1 lună și o săptămână până ajunge acasă, iar de la această data încă 30 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca divort deborahramon deborahramon buna ziua ma intereseaza daca instanta ieri a pronuntat ca sunt divortata in cat timp se redacteaza sentinta si daca pot face ceva pt a o urgenta [editat ... (vezi toată discuția)
Primire decizie judecatoreasca dan944 dan944 Acu 2 luni am castigat un proces civil mi sa spus sa astept decizia acasa dar nu am primit nimic.Ce sa fav? (vezi toată discuția)
Sentinta ramonel78 ramonel78 in cat timp se da o sentinta judecatoreasca? (vezi toată discuția)