avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litera \"i\"in cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litera "i"in cartea de munca

Ne mai afecteaza litera i in cartea de munca?#-oSe mai poate incheia un contract cu litera i?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:04, 24 Martie 2022
a fost abrogat din actualul cod al muncii.

Nu , nu mai exista art 130 lit i dar exista:
Art. 61. [cazurile concedierii pentru motive subiective]
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:
a) in cazul in care salariatul a savarsit o abatere grava sau abateri repetate de la regulile de disciplina a muncii ori de la cele stabilite prin contractul individual de munca, contractul colectiv de munca aplicabil sau regulamentul intern, ca sanctiune disciplinara;
b) in cazul in care salariatul este arestat preventiv pentru o perioada mai mare de 30 de zile, in conditiile Codului de procedura penala;
c) in cazul in care, prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat;
d) in cazul in care salariatul nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat
tPatry a scris:

Ne mai afecteaza litera i in cartea de munca?#-oSe mai poate incheia un contract cu litera i?Fostul art.130 lit.i din codul muncii, este astazi in prezent art.61 lit.a c.mun.
Da, se poate desface disciplinar c.i.m. in conditiile in care un salariat savarseste o abatere disciplinara şi care constă într-o acţiune sau inacţiune săvârşită cu vinovăţie de către salariat, prin care acesta a încălcat normele legale, regulamentul intern, contractul individual de muncă sau contractul colectiv de muncă aplicabil, ordinele şi dispoziţiile legale ale conducătorilor ierarhici.
Cum ma poate afecta pe viitor acesta sanctiune cu litera I?
Nu va afecteaza desfacerea disciplinara a c.i.m. ... parerea mea este ca, conteaza competenta dvs de a va indeplini atributiile prevazute in fisa postului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacerea contractului de munca cu litera i mare daniellhvbmhdgf daniellhvbmhdgf buna ziua, as vrea sa stiu si eu ce inseamna a ti se desface cartea de munca cu litera i MARE si in ce consta ea , aceasta cam la ce se refera , dupa ce durata ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca dorast dorast buna ziua se mai poate desface cim cu lit i? (vezi toată discuția)
Desfacere cm individual Barby1996 Barby1996 Angajat care nu-si a dat demisia,dar numai vrea sa lucreze si nici nu s-a prezentat la munca. Cu ce articol se poate desface CM? (vezi toată discuția)