avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna seara,am si eu o intrebare pe care o pun in numele unei prietene de ale mele. sunt casatorita din 2006 si avem un copil de 4 ani.nu avem proprietati impreuna,doar bunuri.intrebarea este: pot parasi domiciliul daca inca nu am inceput demersurile pt divort?sau in timpul demersurilor?multumesc
Cel mai recent răspuns: gabriela paius , utilizator 00:44, 20 Februarie 2011
multumesc foarte mult pt raspuns.chiar m-a ajutat foarte mult raspunsul dvs.credeti ca pot lua legatura cu dvs?eventual sa imi lasati un nr de tel?as fi interesata sa programez o intalnire cu dvs pentru a discuta mai amplu,daca se poate bineinteles.va multumesc foarte mult
buna seara,
legat de aceasta discutie, de divort, mai am o nelamurire:
sunt impreuna cu sotul meu din 1998.
in 1999 ne-am mutat impreuna.ne-am casatorit legal dupa 7 ani de concubinaj in 2006.
casa in care locuim a fost cumparata cu cash pe numele lui inainte de casatorie, mai exact in 2002( dupa 3 ani de concubinaj).eu nu am contribuit decat cu un credit de nevoi personale pe numele meu in val de 200 mil vechi pe care i-am investit in amenajarea casei(plus alte credite pe numele meu de-a lungul timpului pentru care inca mai platim la unele rate).el nu a avut carte de munca niciodata, si nu putea lua credit.
intrebarea mea este: mai pot recupera ceva din banii investiti?unele chitante le mai am.am vre-un drept eu si copilul care ramane la mine,la locuinta la partaj?

va multumesc anticipat,
astept raspunsul dvs
In principiu raspunsul meu este da, insa trebuie vazute actele, mai exact cand a fost facut acel credit al dvs.inainte sau dupa casatorie, cand s-au investit banii, inainte sau dupa casatorie, au fost investiti efectiv la achizitionarea imobilului sau si la achizitonare dar si dupa casatorie in imbunatatiri aduse acestuia.
Mai vad acolo si alte credite facute de dvs. in timpul casatoriei, de vazut cum s-au cheltuit si in ce anume au fost investiti, deci sunt mai mult aspecte de verificat.
Tot cu titlu de principiu, ce avem inainte de casatorie, in perioada de concubinaj intra pe o cota de contributie efectiva ce trebuie dovedita, bun coachizit, ce avem dupa casatorie- partaj de bunuri comune si un drept de creanta pe imbunatatiri.
Din imbunatirile efectuate in timpul casatoriei puteti obtine o cota majorata sau de 100% depinde daca exista si o contributie a sotului..trebuie verificat, spuneti undeva ca nu a avut carte de munca niciodata.
In concluzie, angajati avocat si lamuriti exact toate aspectele de mai sus.
multumesc frumos pt raspuns.o seara placuta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va deranjez cu cateva intrebari pentru o buna prietena. ... ELENUSALINUTZA ELENUSALINUTZA buna ziua! va deranjez cu cateva intrebari pentru o buna prietena. A fost casatorita dar casa este pe numele sotului pentru ca in momentul construirii ... (vezi toată discuția)
Partaj bisoc liviu bisoc liviu as dori sa stiu daca pentru parasire de domiciliu sau daca pentru infideliate pot pierde partajul bunurilor sau sa ne afecteze cumva. si daca bunurile luate ... (vezi toată discuția)
Divort fara acordul sotiei baxter83 baxter83 Buna ziua, sunt casatorit de 6 ani, am un baietel de 5 ani dar nu ma inteleg deloc cu sotia mea, am o relatie cu o alta femeie impreuna cu care am un copil de ... (vezi toată discuția)