avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... documente furate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

documente furate

buna ziua,


cum trebuie procedat sau mai bine ce trebuie facut daca mi-au fost furate din masina documente(carte de identitate, permis conducere, carduri) infara faptului ca am declarat la politie si cei de acolo m-au pus sa declar ca am pierdut documentele in imprejurari necunoscute.
Cel mai tare imi este teama sa nu-mi fie folosita carte de identitate undeva pe afara(Anglia, Italia etc.) la cine stie ce infractiuni.


multumesc pentru ajutor,
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:27, 2 Decembrie 2010
Cum sa va puna agentii de politie sa spuneti ca ati pierdut documentele in imprejurari necunoscute. Ei trebuie sa-si miste fundul si sa-si faca treaba. Au fost sesizati cu comiterea unei infractiuni, trebuie sa faca acte de cercetare. Daca va duceati cu un avocat poate altfel stateau lucrurile.
Incredibil, si nu sunteti primul care imi confirma acest lucru.

Daca cineva v-a furat actele din autoturism in eventualitatea in care comite infractiuni, apararea dumneavoastra este tocmai plangerea inaintata catre politie. Acest mod de actiune, denota responsabilitate din partea dumneavoastra.

Varianta pe care v-au oferit-o domnii agenti este una care poate fi caracterizata intr-un singur cuvant : comoditate.

Va multumesc!
probabil avea geamul deschis la masina,si astfel s-au putut sustrage bunuri din interior.destul de greu de gasit infractorii.
ar fi cateva posiblitati:

camere de luat vederi in zona
amprente lasate pe masina,desi cred ca e plina de amprente
martori

in rest,destul de greu
Daca declarati ca v-au fost furate politistii trebuie sa prinda hotul...
Daca declarati ca le-ati pierdut nu mai exista hot...
Faceti formalitatile legale pentru declararea lor nule.
Poate exista situatia sa va treziti ca aveti un credit pentru nevoi persoanale sau alte asemenea situatii daca nu va grabiti...
De vreo 30 de ani folosesc unii politisti aceasta metoda pentru ca pagubasul sa scoata actele mai repede,pentru a fi scutiti si el si ei de birocratie.
Iti indica cand te prezinti la politie ca asa obtii mai repede alte acte.
Oamenii nu au timp si nici chef de alargatura,iar ei profita de acest lucru

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie de furt acte de identitate sonias sonias Curind am depus o declaratie de furt a actelor de identitate, dar dureaza prea mult pina mi se da dovada. Am decis sa merg pe pierderea actelor de identitate, ... (vezi toată discuția)
Furt pe timpul noptii reluqqqqq reluqqqqq Acum 3 zile, mi s-a furat o bicicleta, aproape noua. era legata cu antifurt, dar acesta era spart, se pare cu o piatra. anchetatorii au facut poze si au luat ... (vezi toată discuția)
Mi-au furat toate actele, n-am nici certificat de nastere. cum pot obtine certificatul de nastere? oandrei888 oandrei888 Sunt cetatean roman stabilit in Ungaria, deci figurez cu domiciliu acolo, dar n-am alta cetatenie in afara de cea Romana. As dori sa obtin certificatul de ... (vezi toată discuția)