avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda Turcia- prescriere fapta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda Turcia- prescriere fapta

Buna ziua ,postez aceasta speta cu rugamintea, in masura timpului/informatiilor sa gasesc si eu un raspuns concret si viabil.Pentru o fapta petrecuta pe teritoriul Turciei, in anul 1999 si sanctionata cu amenda judiciara, inregistrata la Parchetul General din Turcia, comunicarea ajunge in Romania in ianuarie 2010 - rezultatul procesului - plata unei amenzi judiciare.

Intrebarea este: Daca exista termen de prescriptie in aceasta situatie?
Daca da, care este termenul de prescriere din punctul de vedere al legislatiei Turciei si de la ce data? De la data infaptuirii, de la data pronuntarii sentintei sau de la data comunicarii?

Va multumesc frumos.

Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:15, 25 Noiembrie 2010
Ar trebui sa consultati un jurist/avocat turc.
Este vorba despre o fapta penala si termenele de prescriptie din dreptul penal turc nu sunt cunoscute in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire in legatura cu termenul de prescriptie XpLoZiV XpLoZiV Pe data de 23.06.2010 am primit o instiintare potrivit careia mi se suspenda exercitarea dreptupui de conducere pe o perioada de 60 de zile, pentru o ... (vezi toată discuția)
Incadrare juridica clavi clavi Am o condamnare de 4 luni cu inchisoare emisa de statul turc pentru un furt din anul 2001 , care pe data de 14 februarie 2014 a fost recunoscuta de statul ... (vezi toată discuția)
Termenul de prescriptie al infractiunii de conducere cu permisul suspendat? Bianca Birtoc Bianca Birtoc Care este termenul de prescriptie al infractiunii prevazute de art. 78, al2. Cod rutier? In speta dosarul continand aceasta infractiunea se afla la parchet ... (vezi toată discuția)