avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Decizie de impunere plata CAS pentru venituri din ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Decizie de impunere plata CAS pentru venituri din chirii

Buna ziua,
din 2004 am inchiriat un spatiu comercial pentru care am platit anual impozit pe venit din cedarea folosintei bunurilor.
Azi am primit pe vechea adresa care nu o mai am in buletin din 2005 o DECIZIE DE IMPUNERE de la CASA DE ASIGURARI DE SANATATE MURES cu data de 10 11 2010 prin care mi se impune suma de 975 ron contributia datorata la Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate plus dobanzi de intarziere in valoare de 1636 ron.
am dreptul de a contesta in termen de 30 de zile .
Am fost la CAS si am intrebat de ce doar acum mi-a ajuns aceasta decizie de impunere din 2005 iar raspunsul lor a fost ca doar acum le-au fost furnizate datele de la finante.Vreau sa precizez ca in decursul acestor 5 ani nu am mai primit nici un alt act din partea CAS ului.Cum as putea sa fac contestatie si daca am vreo sansa de a nu fi obligata sa platesc dobanzile de intarziere.
Cel mai recent răspuns: mirunaa , utilizator 13:58, 8 Ianuarie 2012
iar ca o simpla completare vreau sa spun ca toate deciziile de impunere de la finante, toata declaratiile mele la finante sunt pe actuala adresa dar decizia de impunere primita de la CASS e pe vechea adresa unde din intamplare cine sta acolo ma cunoaste si mi-a adus scrisoarea dupa 10 zile de la primirea ei .nici macar nu era recomandata. practic e ca si cum nu as fi primit-o.
atasez:
Asigurarile sociale de sanatate-partea I Postat Vineri, 14 Aprilie 2006 Legea Nr. 95 din 14 aprilie 2006-extras-privind reforma in domeniul sanatatii-actualizata-
Emitent: Parlamentul României
Publicata in: Monitorul Oficial Nr. 372 din 28 aprilie 2006

Text in vigoare incepand cu data de 21 noiembrie 2006

Text actualizat in baza actelor normative modificatoare, publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, pana la 21 noiembrie 2006:
- Rectificarea publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 391 din 5 mai 2006;
- Ordonanta Guvernului nr. 35/2006, cu modificarile ulterioare;
- Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 72/2006, cu modificarile ulterioare;
- Rectificarea publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 823 din 6 octombrie 2006;
- Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 88/2006;
- Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 104/2006;
- Legea nr. 34/2007;
- Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 20/2007;
- Legea nr. 264/2007.

ART. 222
Fiecare asigurat are dreptul de a fi informat cel putin o data pe an, prin casele de asigurari, asupra serviciilor de care beneficiaza, a nivelului de contributie personala si a modalitatii de plata, precum si asupra drepturilor si obligatiilor sale.
Daca din 2006 aveti un salariu, nu mai platiti asigurarile de sanatate si din chirii de atunci incoace. Deci pentru 2006-2010 nu ar trebui sa primiti somatie..
asta am inteles.insa am fost si sunt revoltata pentru decizia pe 2005 care mi-a fost practic trantita in fata cu majorari cu tot dupa 5 ani.multumesc oricum pentru raspuns.
Buna ziua,
In urma cu doua saptamani am primit acasa pe numele parintilor mei care au un AF şi totodata sunt şi pensionari, o decizie de impunere prin care eram anuntati ca avem de plata o contributie in valoare de 19829, dobanzi in valoare de 9452 şi penalitati de intarziere de 2853 lei, toate acestea inmultite cu 2, cate una pt. fiecare. Ce sa fac? cum tr sa procedez. Am cazut din picioare cand am citit decizia de impunere. Va rog sa-mi spuneti cum tr. sa procedez. Fac contestatie? Macar sa scapam de penalitati. Nimeni nu ştie sa-mi spuna ce tr sa fac. Am fost la CAS in Iaşi şi apoi am intrebat la Bucureşti, de unde mi s-a spus ca daca platesc pana la sf anului scap de dobanzi, nu şi de penalitati. La Iaşi mi se spune ca nu se scapa nici macar de dobanzi. Precizez ca decizia de impunre este raportata la veniturile 2006-2011. Parintii mei cotizeaza la CAS din pensie. Ce sa fac?

Alte discuții în legătură

Contributie cass caraman_gabi caraman_gabi Mama mea are actiuni dobandite in cadrul Programului de privatizare in masa. Este pensionara si intre anii 2003-01.07.2006 a fost si angajata. A primit ... (vezi toată discuția)
Ce impozite se platesc pe veniturile realizate din chirie? este cas-ul inclus? ileana_cozanzeana ileana_cozanzeana Buna ziua, Sunt foarte nedumerita referitor la impozitul pe venit si CAS. Datele problemei: Un pensionar inchiriaza un apartament si astfel realizeaza ... (vezi toată discuția)
Suma accesorii de plata pentru cass dariad dariad Sotul meu a primit o decizie de plata sub forma de suma accesorii de plata pentru CASS constand din dobanzi si penalitati pentru perioada 01.01.1998 - ... (vezi toată discuția)