Buna ziua,
din 2004 am inchiriat un spatiu comercial pentru care am platit anual impozit pe venit din cedarea folosintei bunurilor.
Azi am primit pe vechea adresa care nu o mai am in buletin din 2005 o DECIZIE DE IMPUNERE de la CASA DE ASIGURARI DE SANATATE MURES cu data de 10 11 2010 prin care mi se impune suma de 975 ron contributia datorata la Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate plus dobanzi de intarziere in valoare de 1636 ron.
am dreptul de a contesta in termen de 30 de zile .
Am fost la CAS si am intrebat de ce doar acum mi-a ajuns aceasta decizie de impunere din 2005 iar raspunsul lor a fost ca doar acum le-au fost furnizate datele de la finante.Vreau sa precizez ca in decursul acestor 5 ani nu am mai primit nici un alt act din partea CAS ului.Cum as putea sa fac contestatie si daca am vreo sansa de a nu fi obligata sa platesc dobanzile de intarziere.
acelasi lucru l-a patit si mama mea...situatia este identica...pensie pe caz de boala , 3 Ron dividente de la societatea la care lucra, pe care nici nu i-a primit efectiv, CASS 1050 ron. Ma tot zbat sa caut un model de contestatie a deciziei de impunere pe baza DECIZIEI Nr.335
din 10 martie 2011 a Curtii Constitutionale care spune:
"CURTEA CONSTITUŢIONALÃ
În numele legii
DECIDE:
1. Admite excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Miron Emil Dragoş Ciolacu în Dosarul
nr.7.414/99/2009 al Tribunalului Iaşi - Secţia comercială şi contencios administrativ şi constată că
dispoziţiile art.257 alin.(2) lit.f) teza finală din Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, aşa cum au fost modificate de art.I pct.4 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului
nr.107/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul
sănătăţii, sunt neconstituţionale în măsura în care se interpretează că valoarea contribuţiei
minime la fondul de asigurări sociale de sănătate, datorată de persoanele care realizează venituri
din cedarea folosinţei bunurilor, venituri din dividende şi dobânzi, venituri din drepturi de
proprietate intelectuală realizate în mod individual şi/sau într-o formă de asociere şi alte venituri
care se supun impozitului pe venit, nu poate fi mai mică decât cuantumul unui salariu de bază
minim brut pe ţară, lunar."
Va rog, daca stie cineva mai multe despre cum se face contestatia si darea in judecata a nemernicilor va rog sa ne spuneti!!!!!!!!!