avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Decizie de impunere plata CAS pentru venituri din ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Decizie de impunere plata CAS pentru venituri din chirii

Buna ziua,
din 2004 am inchiriat un spatiu comercial pentru care am platit anual impozit pe venit din cedarea folosintei bunurilor.
Azi am primit pe vechea adresa care nu o mai am in buletin din 2005 o DECIZIE DE IMPUNERE de la CASA DE ASIGURARI DE SANATATE MURES cu data de 10 11 2010 prin care mi se impune suma de 975 ron contributia datorata la Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate plus dobanzi de intarziere in valoare de 1636 ron.
am dreptul de a contesta in termen de 30 de zile .
Am fost la CAS si am intrebat de ce doar acum mi-a ajuns aceasta decizie de impunere din 2005 iar raspunsul lor a fost ca doar acum le-au fost furnizate datele de la finante.Vreau sa precizez ca in decursul acestor 5 ani nu am mai primit nici un alt act din partea CAS ului.Cum as putea sa fac contestatie si daca am vreo sansa de a nu fi obligata sa platesc dobanzile de intarziere.
Cel mai recent răspuns: mirunaa , utilizator 13:58, 8 Ianuarie 2012
Potrivit carui act normativ, daca ai un salariu sau pensie din 2006 nu mai plateşti CAS - ul pentru alte venituri?
Buna ziua,
Un caz similar cu cele de sus l-au patit si parintii mei.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Decembrie 2011
Waby, utilizator

Data post: Miercuri, 21 Decembrie 2011, 16:36
Buna ziua,
Un caz similar cu cele de sus l-au patit si parintii mei. Au inregistrat in 2007 si 2008 venituri din dividende in valoare de 3 si respectiv 4 ron pentru care au primit acum decizie de impunere in 2011 de la CAS, plata se ridica la 1050 ron. Eu stiu ca cei 6.5% se calculeaza la salariul minim pe economie dar este cel putin aberant ca pt 3 ron (pe care nici macar nu i-a incasat pt ca ar fi costat mai mult transportul) sa trebuiasca sa achite 300 ron, chiar si daca ar fi mers la timp sa achite, iar acum si mai mult pt ca se aplica si penalizari. Parintii mei sunt pensionari acum, erau si in 2007 si au actiuni la fosta unitate unde au fost angajati. In baza carui temei legal pot face o contestatie? In baza logicii este de inteles ca nu-i normal ca pt 3 ron la care s-a platit si impozit 1 ron sa mai achiti inca de 100 de ori mai mult si la CAS.

Ideea e ca probabil v-au fost stabilite debite pe perioada de prescriptie (de aceea nu s-a avut in vedere perioade mai vechi de 5 ani) si Atentie, caci in perioada in discutie , era in vigoare OUG 51/2005 (ART. 51), astfel datorati constributia asupra ,,lit. e) veniturilor din cedarea folosinţei bunurilor, veniturilor din dividende şi dobânzi şi altor venituri care se supun impozitului pe venit numai în cazul în care nu realizează venituri de natura celor prevăzute la lit. a) - d).,,
In cazul in care ati realizat in perioada respectiva numai venituri din chirii, aveati obligatia sa faceti declaratie ca Casa de sanatate teritoriala.
In caz contrar, contestati ....
In perioada respectiva tatal meu era pensionar pe caz de boala cu o pensie de pana in 740 ron. I

Alte discuții în legătură

Contributie cass caraman_gabi caraman_gabi Mama mea are actiuni dobandite in cadrul Programului de privatizare in masa. Este pensionara si intre anii 2003-01.07.2006 a fost si angajata. A primit ... (vezi toată discuția)
Ce impozite se platesc pe veniturile realizate din chirie? este cas-ul inclus? ileana_cozanzeana ileana_cozanzeana Buna ziua, Sunt foarte nedumerita referitor la impozitul pe venit si CAS. Datele problemei: Un pensionar inchiriaza un apartament si astfel realizeaza ... (vezi toată discuția)
Suma accesorii de plata pentru cass dariad dariad Sotul meu a primit o decizie de plata sub forma de suma accesorii de plata pentru CASS constand din dobanzi si penalitati pentru perioada 01.01.1998 - ... (vezi toată discuția)