avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citare ca parte vatamata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citare ca parte vatamata

Daca esti chemat ca parte vatamata intr-un proces de furt, proces care nu e deschis de tine ci de politie, trebuie neaparat sa te prezinti?

Ca martor stiu ca e obligatoriu, dar ca parte vatamata? (care a scris clar in declaratii ca prejudiciul a fost recuperat si nu doreste sa fie citata ca parte vatamata in proces, dar totusi a fost citata).
Cel mai recent răspuns: toko_cop , utilizator 16:30, 19 Aprilie 2008
sunt si eu in aceeasi situatie dat eu am fost citata la tribunal,in apel dar in prima instanta nu am fost citata si deci nu stiu ce s-a intamplat?ce posibilitati mai am acum?preciyey ca nu mi-am recuperat prejudiciul?va rog mult un raspuns
Cred ca ar fi mai bine sa explici un pic situatia ta ca sa putem sa iti dam un respun corect! Nu inteleg unde ai fost citat si unde nu!
sergiulica a scris:

sunt si eu in aceeasi situatie dat eu am fost citata la tribunal,in apel dar in prima instanta nu am fost citata si deci nu stiu ce s-a intamplat?ce posibilitati mai am acum?preciyey ca nu mi-am recuperat prejudiciul?va rog mult un raspuns

Asta e intr-adevar o problema.
Trebuie sa va prezentati la termenul la care ati fost citat si sa aratati instantei aceste aspecte.
Hanzo,sfatul meu este sa te prezinti la instanta de cate ori esti chemat pentru ca instanta poate dispune sanctionarea ta cu amenda conform prevederilor legale si un lucrul pe care tu nu il stii la infractiunea de furt organele de politie se pot sesiza din oficiu si intocmi actele rpemergatoare. trebuie sa intelegi ca in instanta calitatea ta de parte vatamata este egala cu caliitatea de martor,trebuie sa relatezi imprejurarile producerii faptei si a modului de luarea la cunostinta a autorului, a bunurilor, obiectelor sau vlaorilor sustrase si recuperate.Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consiliere juridica birzaveanu birzaveanu Am fost chemat in instanta in luna martie 2010 in calitate de parte vatamata, in proces cu d-l \"X\" in calitate de inculpat pentru inselaciune(art.215 C.p.). ... (vezi toată discuția)
Furt calificat stergatoare auto holyvmp holyvmp Buna seara, Va scriu in legatura cu o boacana de-a mea din urma cu 6 luni. Intr-o noapte, aflandu-ma in stare de ebrietate impreuna cu un prieten, am rupt ... (vezi toată discuția)
Parte vatamata furt din auto ionutz05cti ionutz05cti Buna seara! Incerc sa fiu cat mai concis, fara a omite ceva... In aprilie mi s-a spart , masina, mi s-a sustras detectorul radar, pe care la cateva zile l-am ... (vezi toată discuția)