avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... 12sau 16% e impozitul pe venit obt.din cedarea ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

12sau 16% e impozitul pe venit obt.din cedarea folosintei bunurilor?

am un apartament inchiriat cu contract.
Imi spuneti va rog, 12 sau 16% e impozitul pe venitul obtinut din cedarea folosintei acestui bun.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: drew31 , utilizator 17:48, 5 Octombrie 2011
e 16 % dar faptic cand ajungi la caserie platesti 12-13%
am contract de inchiriere si va jur ca nu platesc 16%
am priceput.... multumesc!
25z a scris:
e 16 % dar faptic cand ajungi la caserie platesti 12-13%
am contract de inchiriere si va jur ca nu platesc 16%

pentru ca se aplica cotele forfetare de care spunea Lorena.
Ultima modificare: Luni, 10 Martie 2008
ContSters20980, utilizator
ce se intelege prin cheltuieli facute cu intretinerea?
daca in contractul de inchiriere se stipuleaza faptul ca toate cheltuielile privind utilitatile cad in sarcina chiriasului mai beneficiez de aceasta deducere de 25 %????

Multumesc anticipat
Da.
Cheltuiala cu bunul (reparatii, imbunatatiri, etc.) e prezumata pentru cei care opteaza pentru impozitarea pe cote forfetare, nu trebuie justificata cu facturi/chitante pentru cheltuieli efective.

Alte discuții în legătură

Impozit aferent veniturilor din chirii gabi_br.ro gabi_br.ro Buna ziua.Multumesc intai pentru raspusurile primite pana acum si va rog sa ma mai ajutati inca odata.Ma intereseaza sa aflu ce impozit se plateste aferent ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit luci6775 luci6775 am inchiriat un apartament si cei de la finante mia trimis ca trebuie sa platesc impozit pe venit si mie si sotiei deci pe un venit platim de doua ori (vezi toată discuția)
Impozit pe salar + impozit din inchiriere Florin Guard Florin Guard Buna, As dori sa stiu cum se procedeaza cu impozitul in cazul in care o persoana are si salar si venituri din chirie. In caz ca exista pe undeva prin forum ... (vezi toată discuția)