avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se poate actiona legal pentru desfundarea tevii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se poate actiona legal pentru desfundarea tevii pluviale care este zidita de catre un proprietar?

Buna seara, ma confrunt cu urmatoarea problema: mai multi locatari ai unei scari se plang ca au infiltratii de apa in apt. S-au efectuat verificari impreuna cu instalatorul si s-a constatat ca teava pluviala este infundata. Cand s-a incercat desfundarea acesteia, surpriza! teava era zidita de catre un proprietar care a spus ca nu este vina lui deoarece asa a cumparat apt. Intrebarea este: cine trebuie sa raspunda in mod legal de teava zidita, vechiul sau noul proprietar, care este baza legala si cum trebuie actioonat de catre comitet in asemenea situaitie?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 18:32, 2 Decembrie 2010
Aveti dreptate, putem astepta o hotarare a instantei si 2 ani, in acest timp poate sa se darame si blocul!
Teorie, pur si simplu! Exista modalitati de presiune sau de persuasiune asupra proprietarului incat sa inteleaga ca se poate actiona si in instanta si ca cei pagubiti de eventualele degradari ale apartamentului pot cere daune (mai ales daca sunt asigurati).
Vorbim de practica si ...in practica nu exista proprietar care sa se opuna la nesfarsit daca asupra lui se face presiune in temeiul legii pe care multi nu o cunosc. Daca li se arata legea pot intelege ce li se cere!
1.Corect, se pot rezolva situatii si explicand situatia proprietarului, totusi asta nu inseamna ca trebuie sa i se impuna fortat ca e stipulat obligatia. Asta o decide instanta prin forta publica in caz fortat. Exista Ordonanta Presedintiala, astfel ca se poate rezolva in scurt timp.
2. Parerea mea personala, in calitate de moderator, o conversatie in stil sarcastic avand ca tinta o presupusa ignoranta a mea in domeniul legislativ, nu face o imagine buna nici dvs. nici acestui forum.
Dar,nu-i asa, e mai simplu sa impui printro anumita atitudine decat sa vii cu argumente. Milioane de scuze ca nu am fost de accord cu dvs.
N-am facut nicio remarca presupunand ignoranta dv., ci am spus ca nu recunoasteti litera legii, nu ca nu o cunoasteti, mai ales ca prevederea legala o postasem, deci nu se punea problema ca nu o cunoasteti.
Imaginea mea este putin importanta fata de lamurirea problemei si oricum nu sta intr-un raspuns dat la un moment dat. Cu atat mai putin a forumului!
Argumentele vi le-am adus in mai multe mesaje la acesta discutie. Ca le ignorati.... aiasta-i cu totul alta poveste!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine poate face sesizarea catre radet in cadrul unei as.de proprietari? mary_catalina mary_catalina Buna dimineata, Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu o problema. Din luna decembrie am inceput sa platim caldura la pausat, deoarece am renuntat la ... (vezi toată discuția)
Costuri reparatie si desfundare coloana pluviala ...cine suporta ? citaro citaro Buna ziua, ma numesc Sandu și locuiesc într-un bloc cu patru etaje și sase scări...de curând la scara noastră a fost reparata terasa...costurile ... (vezi toată discuția)