avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenirea daca exista testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenirea daca exista testament

buna ziua as avea o intrebare:bunicul meu a decedat si a lasat prin testament totul bunicii mele.tatal meu la fel e decedat deci unicii mostenitori am fi eu bunica,si fiul bunicii(unchiul meu).intrebarea ar fi eu (nepoata)ce as putea face daca exista testament si totul e al bunicii dupa ultima dorinta a bunicului? bunica ar putea vinde casa fara stirea noastra?sa fac acceptarea mostenirii are sens?
Până nu dezbate succesiunea nu este proprietară pe ce a avut bunicul doar pentru că are testamentul în casă. Transmiterea dreptului de proprietate în baza testamentului se face doar dacă se dezbate succesiunea la notar sau prin instanță, după caz. Nu poate să vândă casa dacă nu e a ei și nici nu poate să-l aducă pe bietul bunicu să semneze contractul de vânzare-cumpărare. Nu-i face nimeni acte atâta vreme cât unul din proprietari e mort și succesiunea nu e dezbătută. Cu siguranță vă va fi greu să o faceți să înțeleagă dar mă rog. Ideea e că nu poate să vândă. Iar dumneavoastră vă recomand să faceți declarația aceea.
Testamentul e facut la notar nici asa nu are valoare?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
#-o Sigur că are valoare. Problema e că nu e proprietară pe toată casa (și ce o mai fi având acolo) doar fluturând cu testamentul în stânga și în dreapta. Ca să fie proprietară IN ACTE și să poată să vândă sau să facă ce va vrea ea să facă cu casa, trebuie să meargă cu testamentul la notar, notarul vă cheamă pe dumneavoastră și pe unchiu și vă întreabă dacă vreți să ia ea toată casa așa cum a lăsat bunicu prin testament. Dacă vreți bine, dacă nu, atunci vi se va da și vouă părțile ce vi se cuvin prin lege.
Nu conteaza ce zice sau ce vrea bunica.
Legea e lege.
Actionati ca atare.
multumesc pentru raspunsuri m-am linistit! insa as mai avea 2 intrebari:1. stiu ca au in proprietate o casa si cred ca mai au padure si pamanturi dar nu sunt sigura asta cum s putea afla pentru ca daca accept mostenirea cred ca o sa ma intrebe notarul.
2.la moartea bunicii cum o sa mostenim adica eu si unchiul juma juma sau el ia mai mult eu fiind doar nepoata (fiica celui de al doilea fiu decedat).

Alte discuții în legătură

Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu testament: de ce cheamă notarul din nou unul dintre moștenitorii rezervatari, dacă amândoi dăduseră declarație de renunțare? Keyla Keyla Expun cat pot de scurt situația: in 2005 bunicul moare,se dezbate succesiunea,iar tatăl meu și unchiul meu ( fratele tatei) renunță la toate bunurile in ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters129337 ContSters129337 Bunicul meu a decedat in urma cu 2 saptamani. A ramas bunica si 2 copii majori. Care sunt procentele de care beneficiaza la succesiune si care este termenul de ... (vezi toată discuția)