avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenirea daca exista testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenirea daca exista testament

buna ziua as avea o intrebare:bunicul meu a decedat si a lasat prin testament totul bunicii mele.tatal meu la fel e decedat deci unicii mostenitori am fi eu bunica,si fiul bunicii(unchiul meu).intrebarea ar fi eu (nepoata)ce as putea face daca exista testament si totul e al bunicii dupa ultima dorinta a bunicului? bunica ar putea vinde casa fara stirea noastra?sa fac acceptarea mostenirii are sens?
bine aveti dreptate si imi cer scuze dar va rog sa imi explicati cum e cu aceasta vocatie succesorala ca nu inteleg.tatal meu a decedat inaintea bunicului atunci nu am facut acceptarea mostenirii dupa el.nu inteleg pana la urma sunt singura nepoata a bunicului de ce nu am drepturi pentru ca a lasat prin testament totul bunicii? bunica nu vrea sa dezbata succesiunea atunci testamentul acela nu ar trebiu semnat de mine si de unchiul meu(fiul bunicii care e in viata)?
:stunned: Cum vine asta doamna roxanel dacă tata a decedat înaintea decesului bunicului ...?! Și care mai e logica moștenirii prin reprezentare? Dacă săracul moștenitor rezervatar (tatăl lui Bla bla) a avut neșansa să moară înainte de a-și exercita dreptul la reducțiunea testamentului, acest drept nu se transmite propriilor moștenitori, în speță simpaticului Bla bla?:)
Bla bla, nu-ți mai bate capul cu vocația succesorală, dă fuguța la notar și fă declarația.
aveti dreptate, nu am fost atenta . :(

dl. user, dvs. sau unchiul dvs. puteti sa mergeti la notariat si sa dati declaratie de acceptare a succesiunii dupa bunicul dvs.
sunteti trei succesori cu vocatie succesorala la succesiunea bunicului, voi doi si bunica.
nu conteaza daca bunica nu vrea sa dezbata succesiunea , si voi aveti dreptul sa cereti dezbaterea succesiunii.
dupa ce dati aceste doua declaratii de acceptare a succesiunii , ori impreuna cu unchiul dvs. ori doar dvs., solicitati dezbaterea succesiunii.
notarul va cita toti succesorii in , acest sens.
daca la data fixata de notar , bunica de exemplu nu se prezinta in vederea dezbaterii succesiunii, notarul va va indruma catre instanta de judecata.
deci in primul rand mergeti la notar si acceptati succesiunea dupa bunic si dupa tatal dvs. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu testament: de ce cheamă notarul din nou unul dintre moștenitorii rezervatari, dacă amândoi dăduseră declarație de renunțare? Keyla Keyla Expun cat pot de scurt situația: in 2005 bunicul moare,se dezbate succesiunea,iar tatăl meu și unchiul meu ( fratele tatei) renunță la toate bunurile in ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters129337 ContSters129337 Bunicul meu a decedat in urma cu 2 saptamani. A ramas bunica si 2 copii majori. Care sunt procentele de care beneficiaza la succesiune si care este termenul de ... (vezi toată discuția)