Buna ziua am si eu o problema daca poate cineva sa ma ajute .Am imprumutat o mare suma de bani din 2009 si nu am recuperat-o cum sa fac si unde sa ma duc.Va rog mult sa ma ajutati. Cu mult respect TRANDAFIR ELENA
Multumesc mult dar nu stiu unde sa ma duc si ce sa fac.Niciodata nu am intrat intr-o judecatorie.Daca poate cineva sa ma indrume pas cu pas eu nu am decat sa multumesc.
Daca actul este autentic, in temeiul art. 66 din Legea 36/1995 (a notarilor publici), iar creeanta este certa, lichida si exigibila.... mergeti direct la executorul judecatoresc, deoarece actul este titlu executoriu. (in acest fel evitati instanta).
Totusi, din cate am inteles in cazul de fata nu este vorba de un act autentic. In aceste conditii va trebui sa promovati o actiune in instanta si abia cand veti avea o hotarare definitiva si irevocabila puteti merge la executorul judecatoresc, si puteti cere executarea creantei.
Cat despre avocatul din oficiu.... in materie civila, asistenta juridica se acorda doar in anumite conditii, atunci cand partea nu are venituri suficiente pentru a-si angaja un avocat ales.... ori, in cazul de fata parca dvs ati imprumutat niste bani:)?... deci se va respinge o astfel de cerere!
Cel mai bine ar fi sa consultati un avocat si cu siguranta va identifica cele mai bune solutii in cauza dvs, fata de actele pe care le aveti.
Imprumut
anisiaileana
va rug sa m-a ajutati.am imprumutat in2004 o persoana cu suma de 400mil lei vechi.pt.un an contract legalizat de notar,fara garantie,timpul a expirat,persoana ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana
mistery01ro
Urmeaza sa imprumut pe cineva cu o suma de bani. Am stabilit de comun acord sa incheiam o chitanta de mana intre noi pentru aceasta suma. Imi poate spune ... (vezi toată discuția)