avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bani imprumutati
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bani imprumutati

Buna ziua am si eu o problema daca poate cineva sa ma ajute .Am imprumutat o mare suma de bani din 2009 si nu am recuperat-o cum sa fac si unde sa ma duc.Va rog mult sa ma ajutati. Cu mult respect TRANDAFIR ELENA
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

trandafi-elena a scris:

As putea sa iau un avocat din oficiu, pot face treaba cu el?Si daca da cum procedez ?MULTUMESC

Cu avocat din oficiu sigur va puteti lua adio de la bani.
Dar...nu veti primi avocat din oficiu...
Insa sa nu credeti ca aveti noroc.
Va trebui sa platiti un avocat...si daca veti avea noroc veti castiga...

avocat Claudiu Lascoschi

Cred ca d-na cunoaste ca avocatii,nu presteaza munca voluntara.

In anumnite conditii ,prevazute de OUG nr.51/2008 ,puteti beneficia de ajutor public judiciar:
1.daca in ultimele 2 luni,anterioare formularii cererii,dvs si familia dvs ati realizat un venit lunar sub 500 lei/membru de familie,veti formula cerere catre decanul baroului local sau catre presedintele instantei pentru a beneficia de aceasta facilitate in intregime
2.daca venitul este de sub 800 lei/membru de familie pe ultimele 12 luni,veti beneficia de 50% din onorariul de avocat ca ajutor din partea statului,daca in ultimele 12 luni nu ati beneficiat de un alt asemenea ajutor.
Cererea este insotita de adreverinte de venituri si de declaratie pe proprie raspundfere data in fata notarului.
Cererea este scutita de taxa de timbru.
Da posibil.
Problema doamnei este mult mai complicata decat pare la o prima vedere.
Daca paratul se apara bine, doamna poate pierde procesul...si...evident dreptul la bani...
Chiar daca plateste un avocat aceasta plata se va regasi in cheltuielile de judecata si isi va recupera banii.
Nu am auzit niciodata pana acum sa se dea asistenta juridica gratuita in caz de imprumut.
Vedeti sa nu treaca mai mult de 3 ani de la data scadentei deoarece va surveni prescriptia...si veti pierde dreptul la actiune...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut anisiaileana anisiaileana va rug sa m-a ajutati.am imprumutat in2004 o persoana cu suma de 400mil lei vechi.pt.un an contract legalizat de notar,fara garantie,timpul a expirat,persoana ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana mistery01ro mistery01ro Urmeaza sa imprumut pe cineva cu o suma de bani. Am stabilit de comun acord sa incheiam o chitanta de mana intre noi pentru aceasta suma. Imi poate spune ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii dati cu imprumut? silvia_cristi silvia_cristi am imprumutat pe cineva de multi bani si acum zice ca nu are de unde sa mi dea. chitanta la mana nu am facut ca am avut incredere. toata familia lor stie cati ... (vezi toată discuția)