avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

paternitate

Buna ziua.
Am un baietel de 1 an si 4 luni cu o doamna,care acum ceva vreme a divortat de sot.Pe certificatul de nastere a baietelului este trecut fostul sot(aveam niste divergenta in momentul respectiv cu mama),momentan avem o relatie stabila si serioasa cu mama baietelului.As vrea sa-mi dati o idee cu privire la demersul de a trece baietelul pe numele meu,tatal natural,specific ca si mama este de acord.Si daca exista vrea lege cu privire la acest aspect.
Va multumesc!!!
AVLIL a scris:

Corect. Actiune in tagada paternitatii copilului; apoi puteti recunoaste copilul ca fiind al dv. la stare civila.
Aveti grija la tagada; daca nu demonstrati concret ca sotul era in imposibilitate... #-o Cam nasol.
In rest, nu e un proces greu, dar grija la imposibilitatea sotului de a fi tatal!

Ce nu a fost clar? Mergeti la uin avocat ca sa va invete sa probati imposibilitatea. V-am mai spus si ca ea poate fi de mai multe feluri...
Vreau sa cred ca cititi raspunsurile noastre de aici. Caci va ajuta.
Daca aveti intrebari suplimentare fata de ceea ce mai multi juristi v-au spus, asteptam. Dar nu repetam continuu aceleasi intrebari si aceleasi raspunsuri.
Bine? Va diresc multa bafta!

Inca o precizare: daca nu va luati avocat de la inceput, riscati sa patiti ca in povestea doamnei Romascanu. Cu atat mai mult cu cat sotul poate procrea, o sa va treziti ca nu-i mai9 puteti schimba tatal acestui copil, in certificat, in veci si-n pururi.
De aceea zic: se poate dar trebuie atentie!
Multa bafta!
Se pare ca nu a fost atent la primele mesajele dupa postarea sa, ci a citi doar ultimele mesaje ...asta banuiesc eu din faptul ca a postat din nou aceasi problema ;)
buna ziua. am citit cu interes solutiile date legat de cazul de mai sus,nu stiu ce sansa as avea eu,care sunt cam in aceeasi situatie,numai ca nu sunt asa de norocos ca cetateanul de mai sus,eu nu ma inteleg cu mama copilului.si am citit de un termen de prescriere pt fostul sot de 3 ani,ce inseamna asta,ca dupa 3 ani nu se mai poate cere tagada paternitatii si daca intradevar si mama copilului poate sa ceara acest lucru(trebuie sa ma pun pe bune cu mama copilului:) )
Termenul e acelasi pentru amandoi.
Indiferent ca va intelegeti sau nu... caci nu vad ce diferenta face... Introduceti dv. daca nu face mama. Simplu, pentru ce sa introduca dumneaei?
In cazul unei casatorii cu doamna respectiva ati putea chiar sa adoptati copilul cu acordul fostului sot.

misup a scris:

Revin din nou cu cateva precizari.Deci am un copil cu o doamna care la momentul nasterii baietelului era sotie.Intre timp au divortat.Fostul sot si in momentul de fata nu cunoaste ca baietelul nu este a lui.Doar mama si cu mine stim acest aspect.Si nu se pune problema ca fostul sot sa aiba probleme de sanatate si sa nu poate avea copii.Intrebarea mea este daca am vreo sansa de castig de cauza,daca si mama este de acord sa-l trec pe baietel pe numele meu(pe certificatul de nastere apare fostul sot ca tata),care ar fii demersurile ...n-as vrea sa navighez in ape tulburi,creand si o furtuna pe deasupra.Precizez ca faptul ca eu sunt tatal biologic e incontestatabil.Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Martie 2008
Gabriela Mihai, Avocat

Alte discuții în legătură

Problemă certificat de naștere: concubina nu a terminat divorțul, prin urmare copilul nostru e pe numele fostului ei soț. care sunt pașii pentru a-l trece pe numele meu? Daniel3232 Daniel3232 Buna seara. Am si eu o problema grava. De 1 an si jumatate iubita mea se afla in divort cu sotul ei. Ei au fost despartiti de mai mult timp. Intre timp noi am ... (vezi toată discuția)
Ce este de facut?paternitate steriel steriel buna ziua, ma adresez dvs in speranta ca ma puteti indruma. sunt casatorita de n ani dar de 3 ani nu mai stau cu sotul. am o relatie de concubinaj cu un alt ... (vezi toată discuția)
Paternitate copil emylyan emylyan o femeie are un copil inregistrat pe numele fostului sot si cere testul de paternitate unui barbat cu care a avut o legatura.respectivul parat,refuza sa se ... (vezi toată discuția)