avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vinzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vinzare teren

Eu am Titlul de Propietate eliberat in 1991pentru suprafata de 1 ha (o ruda de-a mea s-a ocupat de obtinerea acestui titlu pentru ca eu nu eram in tara). In timpul colectivizarii s-a dat in folosinta acest teren unei familii care a construit aici o casa. Propietarii casei au decedat si urmasii lor au certificat de mostenitor pe casa si 10 ari. Casa nu mai este locuita de multi ani. Eu vreau sa vind pamintul dar cei care au certificatul de mostenitor pe casa nu doresc acest lucru.
Ce pot sa fac? Se poate intabula tot terenul daca acea casa nu e locuita?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:22, 8 Martie 2008
da?:-/ Pai dupa 1990 nu s-au eliberat titluri pt. toate terenurile#-o
In primul rand oamenii aia probabil ca stau acolo dinainte de 1991 cand a primit autorul subiectului titlul de proprietate.
Apoi, nu toate proprietatile din Romania au titluri eliberate...
Ce crezi ca mai cauta oamenii in instante inca pe revendicari sau pentru uzucapiuni? TITLURI!!! :D
Daca toate terenurile ar avea azi situatia juridica foarte clara, cu titluri eliberate si, eventual, si necontestate... Ar fi pe jumatate pline instantele pe cat sunt!
:))
Sa vezi certificate de mostenitor eliberate in baza adeverintelor agricole!!! #-o Sau a unei chitante de mana ce valoreaza numai promisiune de vanzare... si aia veche de 7 ani!!! :P
Ce bine ar fi sa fie cum zici tu!
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Martie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat
Pai asta cum vinde daca nu are titlu?
Cine vrea sa vanda in speta asta? Nu inteleg intrebarea ta...

Doamna Morosanu, daca doriti un sfat concret, va rog sa raspundeti la intreberi...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tot pamintul.. morosanucarmen morosanucarmen Eu am Titlu de Propietate pe 1 ha de pamint. Am aflat ca o persoana a construit in timpul colectivizarii o casa pe pamintul meu si acum a obtinut Titlu de ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate dncl dncl Buna ziua!Am primit TP in 1997,in care mi sa trecut un teren pe care am acte vinzare cumparare din 1972! Terenul pe care l-am revendicat de drept in 91 si ... (vezi toată discuția)
Aplicare legea 18/91 stregicu stregicu Buna ziua Dupa decesul mamei mele eu impreuna cu sora mea am actionat in judecata comisia locala pentru aplicarea legii 18/91 ca sa elibereze titlurilor de ... (vezi toată discuția)