avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale apostile
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

apostile

eu stiam ca apostilele se pun pe declaratii sau procuri notariale daca vin din strainatate. mai nou in momentul in care am inceract sa inregistrez o societate comerciala cu asociat unic o societate italiana, mi-au cerut la registru inclusiv scrisoarea de bonitate bancara legalizata si apostilata. e normal asa ceva? si in momentul in care am intrebat de cand e valabil mi s-a raspuns ca dintotdeauna, cu toate ca am mai inregistrat si alte societati de acest gen si nu mi s-a cerut niciodata.:(
Cel mai recent răspuns: cvm , utilizator 19:12, 10 Martie 2008
Ma tem ca nu sunt de acord...cum spuneam, daca sunt "acte oficiale" in sensul Conventiei de la Haga, crede-ma ca ORC iti va solicita si apostilarea, au facut-o de fiecare data in ceea ce ma priveste. Observ acum ca solicita apostila si pentru acte absolut "private" ca sa le numesc asa, ceea ce este o exagerare.

In ceea ce priveste traducerea, in cazul actelor oficiale care trebuie apostilate, si traducerea va reflecta apostila. De altfel, tocmai acesta este rolul conventiei de la Haga...pentru ca actele oficiale dintr-un stat membru la Conventie sa aiba aceeasi forta probatorie si intr-un alt stat membru, trebuie sa fie prevazute cu apostila. Legea 26 nici nu instituie vreo derogare de la aceasta regula, nici nu ar avea cum. De ex, o declaratie pe proprie raspundere data in forma notariala (deci un document care "emana de la un functionar al unei jurisdictii a statului") intr-un stat membru la Conventia de la Haga, va trebui apostilata pentru a putea fi prezentata unei autoritati din Romania (repet, daca intre Romania si respectivul stat nu exista o conventie bilaterala care scuteste si de apostila respectivul act, cum exista cu Franta, Ungaria, Austria etc).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducerea si legalizarea actelor in strainatate Justitiarul711 Justitiarul711 Este adevarat ca actele(imputernicirile notariale/declaratiile pe proprie raspundere date la un notar din strainatate care are Apostila de la Haga) traduse si ... (vezi toată discuția)
Apostila de la haga dumibog dumibog In cazul in care printr-o declaratie notarila generala se cesioneaza o parte din drepturile procesuale potentiale catre o persoana de alta cetatenie dintr-o ... (vezi toată discuția)
Acte care contin apostila lefterc lefterc Cand este necesara aplicarea apostilei pe actele provenite din strainatate? In cazul modificarilor efectuate la registrul comertului, actele din tari straine ... (vezi toată discuția)