avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Cat costa un maestru?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Cat costa un maestru?

Buna seara!

Am luat cu bine admiterea la baroul de avocatura, iar acum principala mea problema este sa imi caut un indrumator. Asadar, necunoscand pe nimeni drept avocat, cam care are fi suma la care se ridica efectuarea unei stagiaturi pe langa un avocat care sa te indrume si sa te invete?

Totodata, as vrea sa va adresez si urmatoarele intrebari legate de obligativitatea asigurarii de raspundere profesionala si am sa va citez cateva texte din lege care imi sunt putin neclare: "Avocatul stagiar se asigura pentru un risc asigurat in valoare de minimum 3000 de euro anual", "Asigurarea de raspundere profesionala se achita integral pana la data de 15 decembrie a anului anterior pentru care se incheie si va fi in mod obligatoriu reinnoita anual" O atare asigurare se poate plati "fractionat" (in rate) pana la valoarea ceruta? Ca avocat stagiar o platesti integral/in transe imediat ce ai promovat admiterea pentru a putea fi inscris in tabloul anual al avocatilor cu drept de exercitare a profesiei sau chiar si dupa ce te-ai inscris in tablou avocatilor.

O seara placuta!
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 10:06, 29 Noiembrie 2010
pentru a face stagiatura pe langa un avocat eu stiu ca nu te costa nimic,eventual nu te va plati pentru munca prestata,depinde de indrumator,chiar daca nu cunosti nici un avocat dute si cauta,depinde vrei pe comercial,civil,penal,
Bafta.
"Costa" atentie multa, studiu aprofundat si mai ales "costa" sa il cauti si sa nu pleci de la prejudecata cum ca ar trebui sa dai bani pentru asta. E si putin tarziu sa faci asta dupa examen, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa incerci la fel de tare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incepere stagiatura deya deya in cat timp de la promovarea examenului de admitere in barou trebuie sa incepi stagiatura?? (vezi toată discuția)
Intrebare taxe anuale barou Tut_trademark Tut_trademark buna ziua.zilele trecute discutam la o cafea cu o studenta din anu 4 la o universitate prestigioasa din romania si se plangea ca ar vrea sa dea examenul de ... (vezi toată discuția)
Asigurarea profesionala poate fi mai mare decat se dispune in lege? Laurentiu_Andronic Laurentiu_Andronic Din cate stiu, avocatii definitivi se pot asigura profesional pentru o suma de 6000 de euro. Este acest plafon fix, sau doar unul minimal? De exemplu, un ... (vezi toată discuția)