avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firme recuperari creante.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firme recuperari creante.

In ce temei actioneaza firmele de recuperari creante?
Au contracte de cesiuni creante cu creditorii?
Ce cheltuieli initiale si ce comisioane percep?
Ba da. Personal, mi s-ar parea cea mai buna idee. Dar nu am prea auzit-o.
Lucreaza cu avocati si, mai mult, uneori avocatul semneaza procura direct cu primul creditor!!!
E ciudatel... :-/
Normal mi s-ar parea sa lucreze cu juristii proprii, probabil ca li se pare mai bine sa nu plateasca taxele si impozitele aferente unui salariu, nu stiu exact logica.
Firmel de recuperari creante au libertatea totala sa angajeze in cazul creantelor litigioase orice avocati , consilieri juridici subcontractori cu care va incheia contracte de asistenta juridica in numele ei si pe seama clientului , pentru reprezentare procesuala.
elis a scris:

Firmel de recuperari creante au libertatea totala sa angajeze in cazul creantelor litigioase orice avocati , consilieri juridici subcontractori cu care va incheia contracte de asistenta juridica in numele ei si pe seama clientului , pentru reprezentare procesuala.

Pai..... cum pot incheia respectivele firme contracte de asistenta juridica (in numele si pe seama clientului) cu un consilier juridic? Care este temeiul de drept?
prin contractul de mandat pe care il incheie, in contract fiind stipulat ca mandatarul va face toate demersurile necesare pentru recuperarea debitului
Deci.....
Firma de recuperare incheie un contract de mandat cu Firma-creditor.
In baza acestui contract, ar rezulta ca Firma de recuperare va reprezenta in instanta (prin intermediul unui consilier juridic, angajat al sau) interesele Firmei-creditor.

Hmmm ... Nu prea pare posibil, avand in vedere ca intre Firma de recuperare si Firma-creditor se incheie un contract de mandat comercial.
Deci, mandatarul, in temeiul acestui contract, va fi imputernicit sa incheie acte sau fapte de comert in numele mandantului, iar in nici un caz activitati juridice!

Gresesc?

Alte discuții în legătură

Mandatarul consilier juridic nu poate pune concluzii în instanþã?! Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Art. 68 alin. 4 C.p.civ. s-a modificat cumva şi nu îi mai este recunoscut dreptul mandatarului consilier juridic de a formula concluzii în instanţă şi ... (vezi toată discuția)
Reprezentare in instanta consilier juridic stagiar Filip Alexandru Filip Alexandru Stiu ca s-a mai dezbatut problema dar eu tot nu sunt lamurit.....Tinand cont ca legea nu prevede obligativitatea inscrierii in colegiul consilierilor ... (vezi toată discuția)
Cum poate reprezenta un consilier juridic o asociatie de locatari? marcyz marcyz Buna ziua. Un consilier juridic cum poate reprezenta o asociatie de locatari in instanta? Multumesc! (vezi toată discuția)