avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firme recuperari creante.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firme recuperari creante.

In ce temei actioneaza firmele de recuperari creante?
Au contracte de cesiuni creante cu creditorii?
Ce cheltuieli initiale si ce comisioane percep?
Am gasit notele explicative ale cod CAEN 8291.
Sunt in engleza si arata astfel:

82.91 - Activities of collection agencies and credit bureaus.
This class includes:
- collection of payments for claims and remittance of payments collected to the clients, such as bill or debt collection services;
- compiling of information, such as credit and employment histories on individuals and credit histories on businesses and providing the information to financial institutions, retailers and others who have a need to evaluate the creditworthiness of these persons and businesses.

Ma poate ajuta cineva cu o traducere?
8291 Activitati ale agentiilor de colectare si ale birourilor (oficiilor) de raportare a creditului
Aceasta clasa include :
- colectarea platilor pentru clienti si remiterea platilor colectate catre acestia, cum sunt serviciile de colectare a facturilor si a datoriilor;
- activitati de compilare a informatiilor, cum ar fi istoricul creditelor si al ocuparii in munca a persoanelor si istoricul creditelor intreprinderilor, si furnizarea de informatii catre institutii financiare, comercianti cu amanuntul si altii, care au nevoie sa evalueze solvabilitatea acestor persoane si intreprinderi
Revin...
Tradus, cuvant cu cuvant, articolul respectiv ar arata cam asa:

82.91 Activitati ale agentiilor de colectare si birourilor de credite.
Aceasta categorie include:
- colectarea platilor pentru reclamatii si expedierea ale platilor colectate catre clienti, de exemplu servicii de colectare a facturilor sau debitelor;
- compilare de informatii, cum ar fi istoricul creditelor si angajarilor, pentru persoane, si istoricul creditelor, pentru companii, si furnizarea acestor informatii catre institutiile financiare, comerciantilor cu amanuntul si altor unitati care au nevoie de o evaluare a credibilitatii respectivelor persoane sau afaceri.

Dar nu cred ca este tocmai corecta traducerea alineatului 1..... "colectarea platilor pentru reclamatii"#-o
elis a scris:

8291 Activitati ale agentiilor de colectare si ale birourilor (oficiilor) de raportare a creditului
Aceasta clasa include :
- colectarea platilor pentru clienti si remiterea platilor colectate catre acestia, cum sunt serviciile de colectare a facturilor si a datoriilor;
- activitati de compilare a informatiilor, cum ar fi istoricul creditelor si al ocuparii in munca a persoanelor si istoricul creditelor intreprinderilor, si furnizarea de informatii catre institutii financiare, comercianti cu amanuntul si altii, care au nevoie sa evalueze solvabilitatea acestor persoane si intreprinderi

Mersi elis!
Eu nu prea inteleg cum trageti voi de par aceste activitati de colectare si informare... pana la asistenta si reprezentare in instanta. (care nici macar activitati comerciale nu sunt).

Adica voi vreti sa spuneti ca cel ce striga pe scara blocului luminaaa! ar avea vreo alta insarcinare decat aceea de simpla colectare. Eu cred ca-n cazul in care eu n-am chef sa i-o platesc el nu poate decat sa-l informeze pe cel in numele caruia colecteaza pentru ca acesta sa gaseasca mijloacele necesare si sa i le puna la dispozitie pentru executarea insarcinarii si nu viceversa. (stiu ca n-am dat cel mai bun exemplu, dar am vrut sa fie sugestiv).
Ultima modificare: Joi, 13 Martie 2008
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Mandatarul consilier juridic nu poate pune concluzii în instanþã?! Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Art. 68 alin. 4 C.p.civ. s-a modificat cumva şi nu îi mai este recunoscut dreptul mandatarului consilier juridic de a formula concluzii în instanţă şi ... (vezi toată discuția)
Reprezentare in instanta consilier juridic stagiar Filip Alexandru Filip Alexandru Stiu ca s-a mai dezbatut problema dar eu tot nu sunt lamurit.....Tinand cont ca legea nu prevede obligativitatea inscrierii in colegiul consilierilor ... (vezi toată discuția)
Cum poate reprezenta un consilier juridic o asociatie de locatari? marcyz marcyz Buna ziua. Un consilier juridic cum poate reprezenta o asociatie de locatari in instanta? Multumesc! (vezi toată discuția)