avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva vanzare teren + tva locuinta noua
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva vanzare teren + tva locuinta noua

Buna ziua!Am mai postat aici despre impozitul platit pe un teren intravilan vandut in luna februarie.Mai am 2 intrebari:
1.trebuie sa platesc si Tva pentru acel teren?
2.Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare cu o persoana fizica, pentru achizitionarea unui apartament intr-un bloc ce se va finaliza in noiembrie 2008.In acest precontract este stipulata suma finala.Nu este precizat nimic de eventuale mariri, plati tva, etc.Singura mentiune este ca in cazul renuntarii la precontract eu pierd avansul, iar vanzatorul imi plateste dublu avansul.In aceste conditii se va plati tva?
1. Da, daca l-ati instainat in mai putin de 3 ani de la cumparare....
2. Conform codului fiscal art. 141, se plateste TVA in cazul achizitiilor de cladiri noi. Indiferent de contractul cu persoana respectiva, in momentul perfectarii actului autentic la notar datorati TVA statului. Daca actul autentic nu se realizeaza, nu datorati TVA.
Sa inteleg:
1.Am vandut terenul - platesc si tva si impozit eu ca vanzator
2.Mai departe imi cumpar apartament cu banii din teren si tot eu platesc tva, nu vanzatorul.
Asta e nebunie

1.Persoanele fizice factureaza cu TVA, doar daca sunt inregistrate ca platitoare de TVA la Administratia financiara. Daca nu sunteti inregistrat nu incasati cu TVA, si nu virati TVA la buget.
2. Daca vanzatorul e inregistrat ca platitor de TVA, o sa va factureze cu TVA.
Multumesc pentru lamuriri.Mai am o nelamurire si promit ca nu va mai plictisesc: odata incheiata tranzactia la notar se mai poate reveni asupra platii tva?Am inteles din unele articole ca fiscul te poate inregistra din oficiu ca platitor de tva daca considera necesar acest lucru.Poate nu am inteles eu bine.
Odata inregistrat la fisc ca platitor de TVA ... asa ramai.

Alte discuții în legătură

Achizitie utilaj ContSters294605 ContSters294605 Suntem un SRL care vrea sa achizitioneze un utilaj de la o persoana fizica oarecare (nu PFA). Valoarea utilajului este de 20.000 eur. Este un utilaj construit ... (vezi toată discuția)
Tva persoana fizica r111 r111 Asi dori o lamurire: Am vandut un imobil.Cu suma incasata doresc sa renovez un alt imobil pe care il am deja in proprietate.Pentru a putea ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea in scopuri tva flaviu_popescu flaviu_popescu Sunt persoana fizica care realizeaza venituri din vanzarea de bunuri - masa lemnoasa din padurea proprietate personala. Deoarece estimez ca suma veniturilor ... (vezi toată discuția)