avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general se desfiinteaza ITM-ul ?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

se desfiinteaza ITM-ul ?

Buna seara
Se pare... , asa cum am aflat din unele surse ca incepand cu 01.01.2011 nu se mai duc statele, declaratiile si contr de munca (precum si incetari , acte aditionale etc) la itm deoarece acestea se vor transmite prin revisal iar inspectorii se vor ocupa numai de controale.Asta este vestea buna iar cea rea este aceea ca se zvoneste ca fiecare firma ( cu salariati) va fi obligata sa aiba un inspector resurse umane angajat.
Se pare.... ca in luna decembrie angajatorii vor primi din partea itm o nota cu pasii de urmat in acest sens.
Intrebarea mea este urmatoarea:oare chiar fiecare firma cu salariati indiferent de nr acestora trebuie sa aiba un inspector angajat?X-(X-(
A mai auzit cineva de treaba asta?
bogeanua a scris:

Si totusi, daca nu se mai fac inscrieri in cartile de munca, vom plati in continuare comisionul de 0.75% ?

Comisionul de 0,75% nu se va mai plati incepand cu 01.01.2011.
nu se desfinteaza ITM decat GHISEELE de preluare nicidecum intocmirea carnetelor de munca se vor depune online DECLARATIILE si revisalul si celelate modificari obligatoriu, DAAAR cartiile de munca din cate stiu sunt la casa de pensi deci nimeni nu le poate INTOCMI!
din cele citite de prin legi ar trebui sa ia comision 0,25% deoarece ei nu vor mai intocmi cartile de munca dar totusi vor tine o evidenta electronica, adica vor depune un mic efort care trebuie rasplatit ca oricare activitate. In cat priveste treaba cu firmele vor fi obligate sa aiba un inspector resurse umane sincera sa fiu mi se pare o prostie si va zic de ce in situatia mea sunt contabil la o firma cu 3 salariati credeti ca nu fac fata muncii cu 3 salariati? Nu se stie niciodata ce se va intampla in viitor deoarece legile in Ro se nasc peste noapte, dar stiu ca un an in urma am citit despre scoaterea cartilor de munca si nu s/a pomenit nimic de acel inspector resurse umane. Acum nu stiu ce sa cred, o fi auzit cineva ceva ce restul nu stiu sau e doar o momeala pentru firmele ce organizeaza astfel de cursuri de specializare.
Cartile de munca vor fi eliberate de itm pana la data de 30.06.2011.
viitorul revisal ,v-a fi mai amplu ,contime mai multe informatii ,problema este sa-l mai slefuiasca putin ,nu poti sa faci rectificari ,se mai intimpla sa mai gresesti ,asa mori cu greseala .In tot cazul la noi la Arges este o tacere mormantala nimeni nu scapa o informatie ,tin cu dintii sa ramana in forma actuala .sincer eu ma bucur ,am o ciuda pe salariatele de la ghiseu ,modul cum te sfideaza.
Nu se discuta de calificare inspector resurse umane ,dar sunt capabili sa ceara.

Alte discuții în legătură

Carnete de munca si posturi AnnaMaria_ru AnnaMaria_ru am doua intrebari 1) Carnetele de munca vor mai trebui completate pe hartie sau vor fi in format electronic din 2011? Si trebuie urmat inca vreun curs la ... (vezi toată discuția)
Atestat itm TUDOR ADRIANA TUDOR ADRIANA Buna ziua, As dori sa va consult intr-o problema, deoarece as dori sa obtin un atesta de completare a carnetelor de munca de la ITM dar nu stiu in ce masura ... (vezi toată discuția)
Se mai elibereaza carte de munca sau nu? florinsadova florinsadova O persoana student doreste sa se angajeze pe perioada vacantei de vara. Angajatorul i-a spus ca nu se mai elibereaza carti de munca.Este adevarat? (vezi toată discuția)