avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... executarea tertului poprit
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

executarea tertului poprit

Am obtinut in instanta pe bza unui titlu executoriu impotriva unei societati (o voi numiA) o validare a popririi in mina tertului ,o alta societate (pe care o voi numi B).
Intre timp B a solicitat deschiderea insolventei lui A ,cererea fiindu-i admisa.
In ce masura ma impiedica acest fapt sa imi execut titlul obtinut impotriva lui B ,obtinut pe procedura validarii popririi ,mentionind ca B este o societate activa fara probleme ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: vguta , utilizator 16:05, 8 Decembrie 2010
nici o problema. insolventa suspenda doar executarile silite incepute impotriva falitului.
Nu este impiedicata in nici un fel.
Prin sentinta de validare a popririi, tertul poprit B este obligat sa plateasca creditorului, suma pe care o datora debitorului A.
In acest caz, executarea silita o veti face impotriva tertului poprit B, care nu este in insolventa.
B a cerut si obtinut deschiderea insolventei lui A dovedindu-si calitatea sa de CREDITOR net al lui A. In aceste conditii este f putin probabil sa va puteti obtine debitul de la B care poate obtine desfiintarea/intoarcerea executarii pe calea contestatiei la executare aratand calitatea sa actuala de creditor si nu de debitor al lui A.
Mai mult, odata deschisa procedura insolventei TOATE formele de executare silita pornite impotriva lui A (inclusiv prin poprirea la terti) sunt suspendate. Astfel ca nu mai puteti sa va realizati creanta decat prin inscrierea ei la masa credala alaturi de ceilalti creditori.
Sincer regret situatia in care va aflati dar nu vad ce mai puteti face in afara de inscrierea la masa creditorilor in speranta ca lichidatorul va urmari si interesele creditorilor si va face tot ce ii sta in putinta sa recupereze banii crditorilor prin lichidarea firmei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Validare poprire - debitor in faliment iulianapanescu iulianapanescu Buna ziua . Intr-un proces, firma mea este creditoare , debitorul este in faliment, iar tertul poprit este DGFP. Problema este ca acum poprirea nu mi se ... (vezi toată discuția)
Validare poprire nramona nramona Buna ziua! Debitorul meu este angajat la o firma ce se afla in insolventa.In speta este fata administratorului si angajata in firma tatalui. Executorul ... (vezi toată discuția)
Oug 119 SUCIU DORIN SUCIU DORIN Va rog sa ma ajutati cu o solutie. in baza OUG 119 am castigat un proces impotriva unui debitor, am primit incuviintarea executarii silite. Bineinteles nu am ... (vezi toată discuția)