avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nelamurire salariala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nelamurire salariala

va rog sa-mi spuneti daca pot cere marirea salariului, in urmatoarele conditii: sunt detasata la o inst. bugetara de la un s.r.l. ( tine de cons. local) in functia de casier II. colega mea, care este angajata institutiei la care eu sunt detasata, este casier I. pot sa cer trecerea pe aceeasi treapta, in conditiile in care amandoua facem aceeasi munca si avem 15% vechime? daca da, cum trebuie sa procedez? mentionez ca deja lucrez pe aceasta treapta de aproape 4 ani.
va multumesc.
Potrivit art.47 alin.2 C.mun., pe durata detaşării salariatul beneficiază de drepturile care îi sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detaşarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detaşat.

În mod excepţional, prin detaşare se poate modifica şi felul muncii, dar numai cu consimţământul scris al salariatului.
va multumesc
am revenit... si, cum si unde imi cer acest drept, pt. ca la R.U. este o persoana noua care nu prea stie ce are de facut.
Cererea o depuneti la locul unde drepturile va sunt mai favorabile ..... fie la angajatorul care a dispus detaşarea, fie la angajatorul la care sunteti detaşata.

buna seara,
revin cu raspunsul dat de ITM la sesizarea mea in legatura cu problema semnalata de mine, si va rog sa-mi spuneti daca este corect pentru a sti cum sa pun priblema marti, 22.02 cand m-am inscris in audienta.
iata raspunsul:" Urmare sesizarilor dumneavoastra adresate Inspectoratului Teritorial de Munca, inregistrate sub numerele 219/24.01.2010 si 380/07.02.2011, va comunicam urmatoarele:
Din verificarea documentelor prezentate de catre Clubul Sportiv Municipal reiese faptul ca incepand cu data de 22.10.2010 pana la data de 22.10.2011 sunteti detasata de catre SC Servicii de Gospodarie Urbana SRL la Clubul Sportiv Municipal, baza sportiva –Sala Sporturilor Olimpia, in temeiul deciziei nr. 44/21.10.2010.
In baza deciziei nr. 72/22.10.2010 a Clubului Sportiv Municipal ati fost detasata pe postul de casier, gradatia 3, cu un salariu de baza de 856 de lei, decizie care poarta o semnatura de primire. Va facem cunoscut ca potrivit legii nr. 330/2009 gradatia 3 se acorda in functie de transa de vechime corespunzatoare de la 10 la 15 ani.
Incepand cu data de 01.01.2011, conform deciziei nr. 36/01.02.2011 a Clubului Sportiv Municipal, ati fost reincadrata in functia de casier, garadatia 3, clasa de salarizare 20 in conformitate cu prevederile art. 1, art. 4 alin. 3, art. 16 alin.1 din legea 285/2010 si a legii cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.
In cazul in care considerati ca salariul dvs. de incadrare nu a fost stabilit in conformitate cu prevederile legale in vigoare, va aducem la cunostinta ca aveti dreptul sa va adresati instantei de judecata conform art. 70 din Legea 130/1999, republicata, conflictele de munca fiind scutite de taxa de timbru si de timbrul judiciar."
va rog sa-mi spuneti cum ramane cu art. 47 alin. 2 din Codul Muncii in acest caz?
multumesc anticipat.















Alte discuții în legătură

Contract de munca pentru detasati ioana68 ioana68 Daca un cadru didactic este detasat la o alta unitate scolara pentru un an scolar, acestuia i se incheie contract de munca pe durata determinata de catre ... (vezi toată discuția)
Detasare fara suspendare ASUL28 ASUL28 Buna ziua va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: firma noastra detaseaza muncitori la alta firma pt.executare lucrari ,dar salariul, contributiile ... (vezi toată discuția)
Vechime inclusa in salariu? cameliasndlsc cameliasndlsc Buna ziua, sunt detasata de ceva timp de la o firma privata in sectorul bugetar. In contractul pe care l-am semnat cu firma privata nu sunt trecute ... (vezi toată discuția)