avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cercetare disciplinara

in cazul unei angajate insarcinate se poate face cercetare disciplinara pentru savarsirea unor abateri?
pot fi dispuse sanctiuni impotriva acesteia sau este "imuna" avand in vedere ca este insarcinata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:06, 4 Decembrie 2010
Savarsirea unei abateri disciplinare face obiectul cercetarii disciplinare chiar daca salariata este insarcinata. Pot fi dispuse sanctiuni disciplinare.
Faptul ca este insarcinata nu constituie un motiv pentru care sa nu se poata efectua cercetarea disciplinara. Cel mai bine ar fi sa incerce sa explice situatia in care se afla, insa situatia doamnei nu reprezinta un motiv pt a fi evitate anumite sanctiuni in cazul in care se constata ca a savarsit o abatere.

Succes!
otesani a scris:

in cazul unei angajate insarcinate se poate face cercetare disciplinara pentru savarsirea unor abateri?
pot fi dispuse sanctiuni impotriva acesteia sau este "imuna" avand in vedere ca este insarcinata?



Da, se poate efectua cercetarea disciplinara ... aveti grija ca sanctiunea concedierii este interzisa de art.60 alin.1 C.mun., cu exceptia reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere salariat pe motiv de neprezentare la locul de munca FSimona FSimona un salariat poate sa fie concediat daca nu s-a prezentat mai multe zile la locul de munca nemotivat? dupa cate zile poate sa fie concediat? (vezi toată discuția)
Incheierea contractului de munca cristinasova cristinasova Buna seara ! Va rog sa ma ajutati sa pot incheia un contract de munca a unei angajate care a plecat de la locul de munca fara sa anunte si fara demisie, cum ... (vezi toată discuția)
Concediu medical + absente nemotivate adriancozma25 adriancozma25 Daca unei angajate i s-a terminat concediul medical, si a avut 3 absente nemotivate la locul de munca, dar angajata este insarcinata, se va inceta CIM, sau cum ... (vezi toată discuția)