avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Probe concludente?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Probe concludente?

2 persoane fac pana si derapeaza in sant. in apropiere se afla un cioban cu oile,caruia i se cere ajutorul ptr. a scoate masina din sant.dupa ce acesta ajuta la scotera masinii din sant,ciobanul cere drept recompensa ceva de baut.conducatorul auto ii spune ca nu are la el de baut si ii da 100.000 lei vechi.ciobanul spune ,,ce ba esti smecher,, dupa care fara nici un motiv il loveste pe conducatorul auto cu o bita din lemn,de patru ori in cap si de citeva ori in zona corpului si picioarelor.in urma loviturilor conducatorul auto isi pierde constienta si este transportat la spital unde in urma interventiei medicilor isi revine.a primit 14 zile de ingrijiri madicale si s-a specificat ca nu i s-a pus viata in pericol.care credeti ca este incadrarea corecta a faptelor. multumesc
Parerea mea este ca nu se incadreaza la tentativa de omor, deoarece lipseste latura subiectiva a infractiunii.
Au fost mai multe lovituri si nu toate in zona capului.
Expertizele medico-legale sa intocmesc de specialisti,care se numesc inca medici legisti,iar daca sunt probleme tot acestia trebuie sa se pronunte.
Este o "cale de atac" a expertizei initial efectuate pe care partea interesata trebuie sa o exercite.
Indiferent de parerea oricarui jurist,medicul legist concluzioneaza,juristul poate numai sa interpreteze concluziile medicului legist,nu sa se subroge acestuia.
In rest,ideea de a posta raspuns la raspuns de dragul de a posta,nu imi surade
Ultima modificare: Luni, 6 Decembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tentativa de omor calificat sau vatamare corporala gepisan gepisan In urma unei altercatii verbale care a degenerat intro bataie cu mai multi \" actori\"la care am participat fiind chemat de un prieten disperat de injuriile ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor geo_geo geo_geo am fost lovit in cap cu o bata(gen basebool)si am o rana la cap de10/7 cm;n-am fost internat in spital dar am fost la medicul legist si voi primi ... (vezi toată discuția)
Cetatean italian lovit cu halba de bere in cap camilia77 camilia77 buna ziua,in eforie nord pritenul meu de origine italiana s a dus intr un bar sa vb cu cineva.cat a stat acolo a fost provocat si injurat de anumiti clienti in ... (vezi toată discuția)