Iata ce scrie in
HG. 1588/2007 Normele de aplicare a
Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari cu referire la inchirierea de spatii comune:
Art. 23. - Spatiile din proprietatea comuna pot fi utilizate de catre terti, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei si al proprietarilor direct afectati de vecinatate, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune, potrivit art. 39 din Legea nr. 230/2007.
Asadar comitetul executiv poate inchiria spatiul comun cu acordul a 50% +1 dintre membrii asociatiei din scara respectiva
SI cu acordul dv., al locatarilor de la parter pentru ca sunteti in imediata vecinatate si va mai si folositi de acest spatiu comun conform cu destinatia initiala.
Sumele din inchiriere, in cazul ca s-ar ajunge la asa ceva, se introduc in fondul de reparatii si se folosesc in acest scop si numai in acest scop....banii din chirii nu se dau nimanui in mana!
Tert este orice persoana cu care asociatia incheie un contract aparte si poate fi un
strain de asociatie sau chiar
un membru al asociatiei sau un
locatar din bloc, nemembru al asociatiei.
In
legea 230/2007 se spune la articolul mai sus invocat acelasi lucru. Iata:
Art. 39. - Proprietatea comuna poate fi utilizata de catre terti, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei si al proprietarilor direct afectati de vecinatate, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune.