Am nevoie de ajutor ... caci sunt un pic in ceata . Acum 3 luni am intemeiat cu inca 2 prieteni o firma. Acum, pt ca asa a fost intelegerea , avem un SA din Norvegia , care vrea sa cumpere 51 % din partile sociale.
Noi suntem SRL, ei sunt SA. noi romani , ei norvegieni . Nu dorim sa marim capit soc, pentru ca intelegerea dintre noi este ca banii proveniti din tranzactie sa ii folosim in dezvoltarea firmei, si anume in finantarea planului de dezv la nivel national. Noi stim ce vrem, ei stiu ce vor, insa cum facem ?
Va rog, cine aree cunostinte necesare, sa ma contacteze , sa imi lase eventual un mesaj ...un nr de tel ...pana acum toate info primite sunt confuze...institutile statului ne trimit dintr-o parte in alta ...ca in Ro....
Problema e ca daca aia va platesc partile sociale, voi de ce le bagati in firma?
Daca vreti ca banii sa fie folositi in firma puteti sa mariti capitalul social, asa cum ar fi indicat, cu nr. de parti sociale ce revin SA-ului.
Sa maresc capitalul social si sa platesc impozit catre stat ?
Norvegienii( SA-ul de care vb ) au facut mai mult pt mine in 3 luni ,decat a facut statul roman pentru mine in 26 de ani . de ce as plati impozit catre stat daca nu e nevoie ?
Mie greu sa inteleg rationamentul dvs. Cred ca sunteti intr-o eroare. Sau poate eu sunt #-o
Impozit platiti pe banii care vor intra in buzunar dvs. si al prietenilor dvs ca diferenta intre valoarea de vanzare a partilor sociale si valoarea nominala a partilor sociale. Deci impozit platiti din capul locului indiferent ce faceti apoi cu banii astia: ii introduceti in firma sau ii jucati la poker.
da , probabil ca suntem intr-o eroare , amandoi. sau unul dintre noi :). mie mi s-a raspuns la intrebare intre timp , ceea ce inseamna ca dvs sunteti , nu in eroare, ci nu beneficiati de toate detaliile . Pe mine ma interesa cum fac cesiunea la val nominala , pt ca investitia vine in urma unei intelegeri intre mine si SA-ul norvegian, conform unui plan de dezvoltare construit si aprobat de amandoi de comun acord.
Aha! Pai prima data cand ati folosit expresia "banii proveniti din tranzactie" nu-mi era prea clar ca va este clar ca direfenta dintre valoarea de vanzare si valoarea nominala trebuie sa dea cu zero si abia apoi vine investitia. Acesta a fost motivul pentru care am intervenit dupa cvm ale carui explicatii erau foarte bune.(De altfel, eu am o vorba, desigur acolo unde relatia imi permite: eu vreau sa ma asigur ca stii ce faci, dupa aia faci ce vrei).
Multumesc mult , si imi trebuie sa fac mea culpa, deoarece nu inteleg toate subtilitatile de limbaj folosite in profesia dvs. Am cateva ...cunostinte de drept , si se vede treaba nu suficiente :P.
Hotarare aga cesiune
Anny2009
Va rog sa ma ajutati cu o lamurire: in cazul in care intr-un srl cu 34 de asociati, unul cesioneaza catre un altul ,tot asociat , toate partile sale sociale, ... (vezi toată discuția)